Niça

L'autor de la matança de Niça es va radicalitzar molt ràpidament

Ho ha afirmat el ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, després que aquest dissabte la policia ha detingut quatre persones presumptament relacionades amb l'atac

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior francès ha afirmat que l'autor de la matança de Niça es va radicalitzar molt ràpidament. Bernard Cazeneuve ha remarcat que Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un jove de 31 anys d'origen tunisià, passava per un mal moment personal i es va anar radicalitzant en qüestió de dies. També ha transcendit que treballava de repartidor amb una furgoneta.

El terrorista va arribar a França fa deu anys, era pare de tres fills i estava en procés de divorci. L'havien fitxat policialment per petits delictes i per episodis de violència masclista. La policia ha pogut escorcollar el seu domicili i els veïns han explicat que era un home solitari, malcarat i gens religiós.

Una versió dels fets

Segons ha explicat una televisió francesa, Mohamed Lahouaiej hauria aparcat el camió al Passeig dels Anglesos el dia anterior a l'atemptat i l'endemà quan va anar a buscar-lo la policia sembla que li va preguntar que estava fent. Ell els va contestar que era el repartidor de gelats i el van deixar passar. En qualsevol cas, no s'hauria fet cap mena de registre. Aquesta seria una de les explicacions que estan circulant entre els mitjans de comunicació, encara que no seria oficial, de moment.

Quatre detinguts

En les últimes hores, la policia francesa ha detingut quatre persones de l'entorn del suposat autor de la matança de Niça. Els detinguts són quatre homes. Aquestes detencions se sumen a les de l'exdona de Mohamed Lahouaiej Bouhlel, que ha estat interrogada i encara continua en dependències policials. La policia investiga si Lahouaiej va tenir còmplices.

El ministre Cazeneuve ha fet aquesta reflexió:

La voluntat del president i del govern és que, en aquest moment de dol, de patiment i de posar-nos a prova, cal mantenir la dignitat. Davant dels terroristes que ens volen dividir, hem de fugir de les polèmiques, sobretot, perquè les polèmiques poden ser alimentades per contraveritats. Mantenir-se digne vol dir mantenir la veritat i dir als francesos, tan escrupolosament com es pugui, quins són els fets.

Estat Islàmic ha reivindicat l'atac. França ha treballat des del primer moment amb la hipòtesi que es tracta d'un atemptat jihadista. El presumpte autor és un home de 31 anys nascut a Msaken, a prop de Susa, a Tunísia, i domiciliat a Niça. Françoise Hollande ha presidit aquest matí un consell reduït amb els responsables de Seguretat i Defensa del país per abordar les conseqüències de l'atac de dijous.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut