Tenerife

L'autòpsia revela que la mort de la nena de 3 anys a Tenerife va ser accidental

Finalment, no era culpable. El jutge ha deixat en llibertat sense càrrecs el noi de 25 anys detingut com a presumpte autor de les lesions a la filla de 3 anys de la seva companya sentimental morta dijous en un centre hospitalari de Tenerife. L'autòpsia revela que la menor va morir a causa d'un cop que es va produir de manera accidental 5 o 6 dies abans de la mort i no víctima de maltractaments com apuntava el primer informe de la Guàrdia Civil. El jove es podria querellar contra el metge que va atendre la petita perquè només li va diagnosticar un traumatisme al nas. El cas reobre la polèmica al voltant del que s'ha anomenat "pena de telenotícies", pel tractament que alguns mitjans de comunicació van donar al detingut, al qual van qualificar, directament, d'assassí.

Actualitzat
La nena de 3 anys que aquesta setmana va morir en un hospital de Tenerife, víctima de maltractaments segons semblava aleshores, podria haver perdut la vida de manera accidental. Aquesta és la conclusió a què han arribat els forenses responsables de l'autòpsia. Consideren que les lesions que presentava no les hi havia provocat ningú i que la causa de la mort podria ser fruit d'una caiguda accidental que havia tingut la nena el 21 de novembre en una zona infantil de la urbanització on residia.

Diversos testimonis, entre ells la mare i la professora de la nena, confirmen la caiguda. Aquell mateix dia el company sentimental de la mare va portar la nena a urgències però només se li va apreciar un traumatisme nasal.

Pel que fa a les cremades que l'informe de la Guàrdia Civil deia que presentava la nena, els forenses han determinat que no són tals i que es podria tractar d'un quadre al·lèrgic. Finalment, respecte a les lesions internes i externes detectades al cos de la petita, l'autòpsia revela que són compatibles amb maniobres repetides de reanimació i manipulació quirúrgica.

Davant aquestes dades, el jutge que investiga el cas ha ordenat la posada en llibertat del detingut, el company sentimental de la mare, un noi de 25 anys que precisament és qui va portar la nena a un hospital de Tenerife dimecres a la nit en veure que presentava problemes respiratoris. Poc després va tenir una aturada cardiorespiratòria, i dijous va morir.

Els informes mèdics ja van descartar després de la defunció que la criatura havia estat víctima d'abusos sexuals, contràriament al que recollia inicialment l'atestat de la Guàrdia Civil.

El jove es podria querellar contra el metge que va atendre la petita a l'hospital perquè només li va diagnosticar un traumatisme al nas.

Linxament mediàtic

El cas ha reobert la polèmica al voltant del que s'ha anomenat "pena de telenotícies", és a dir, el tractament que alguns mitjans de comunicació van donar al detingut a partir del moment en què va aparèixer emmanillat, i de l'ètica -o, en aquest cas, falta d'ètica- amb què certs professionals actuen en situacions com aquestes.

Alguns mitjans van qualificar directament d'assassí el jove. I, en el moment de la detenció, alguns càmeres i fotògrafs animaven els curiosos a escridassar-lo.

Anar al contingut