París

L'autòpsia revela que el nen francès que va morir després de rebre una pallissa tenia una malformació coronària

El nen de 12 anys que va morir aquest dijous en un institut de França després de ser colpejat per diversos companys va morir a causa d'un xoc emocional. La víctima, que tenia una malformació coronària, va patir una parada cardíaca. Aquesta és la principal conclusió de l'autòpsia que s'ha practicat al cadàver del nen, de nom Karl. El nen va ser agredit a l'escola Albert Camus de la localitat francesa de Meaux, als afores de París. Tot va començar amb un cop d'un company d'11 anys i, una vegada el Karl era a terra, s'hi haurien afegit altres alumnes. El motiu de la pallissa, que hores abans la víctima s'havia dedicat a robar la pilota als seus companys.

Actualitzat

L'agressió es va desfermar durant la classe de gimnàstica. Segons les primeres informacions, el nen va rebre dos cops i va caure inconscient. Altres fonts han assegurat que la víctima va ser agredida per diversos col·legials un cop a terra. La víctima va ingressar en estat de coma a l'hospital, on va morir poc després.

L'associació de pares d'alumnes ha acusat la direcció de l'escola i el professor d'esports d'"un greu problema de vigilància i d'acompanyament". La policia interroga ara els nens que van participar a la baralla, mentre que les autoritats han obert una investigació administrativa per aclarir els fets.

L'escola Albert Camus, on estudien 602 alumnes, és un dels gairebé 9.000 establiments escolars francesos dotats de mitjans suplementaris i de major autonomia per enfrontar-se a dificultats d'ordre escolars i social. I és que la mort del Karl no és el primer episodi de violència a l'institut de Meaux. Dies enrere, un alumne va haver de ser hospitalitzat després de ser apallissat a la sortida de classe, un professor va ser agredit, un altre va rebre cops i puntades de peu en intentar aturar una baralla i un vigilant va ser ruixat amb lleixiu.

Fonts sindicals del professorat han destacat que el 18 d'octubre van redactar un informe per demanar més mitjans i que al novembre es van plantejar fer vaga, tot i que finalment van desistir.

Anar al contingut