Imatge d'arxiu de John McAfee, a la cimera Malta Blockchain, el 2018

L'autòpsia preliminar confirmaria que McAfee es va suïcidar a la cel·la de Brians 2

L'advocat de l'informàtic, Javier Villalba Sánchez, va demanar una segona autòpsia en nom de la família

Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units

L'autòpsia preliminar confirma que el multimilionari nord-americà John McAfee es va suïcidar a la presó, segons assegura El País. L'advocat de la família encara no ha tingut accés a l'informe forense.

El creador de l'antivirus McAfee el van trobar penjat a la cel·la de funcionaris del centre penitenciari Brians 2, dimecres passat. Es trobava en presó preventiva, acusat d'una sèrie de delictes fiscals als Estats Units entre el 2014 i el 2018, i l'Audiència Nacional havia acordat extradir-lo aquell mateix dia.

L'advocat de l'informàtic, Javier Villalba Sánchez, va demanar una segona autòpsia perquè la tesi del suïcidi no convencia la família. A més, va denunciar la mesura preventiva de presó i va dir que, per la poca gravetat dels delictes, el seu client podia haver complert altres mesures cautelars, com la retirada del passaport o compareixences als jutjats.

El jutjat d'instrucció número 5 de Martorell ha obert diligències prèvies per la mort de McAfee.

Al multimilionari se l'investigava als Estats Units per no haver presentat la declaració dels seus ingressos entre els anys 2014 i 2018. A més, se l'acusava d'evasió fiscal per no declarar més de 23 milions de dòlars en guanys per consultories i de drets d'autor.

McAfee es trobava empresonat a Catalunya des del passat 4 d'octubre, quan va ser detingut a l'aeroport del Prat en compliment de l'ordre detenció internacional emesa pels Estats Units.

El fundador de la multimilionària companyia tecnològica havia assegurat que no volia ser extradit als EUA perquè temia que, als seus 75 anys, qualsevol pena de presó impliqués una "cadena perpètua encoberta" per mínima que fos.

ARXIVAT A:
Estats Units Delictes econòmics
Anar al contingut