Protesta a Portland per la mort de George Floyd (Reuters/Terray Sylvester)

Una autòpsia independent diu que Floyd va morir escanyat i contradiu la versió oficial

La investigació portarà el fiscal de Minneapolis a qualificar el crim d'homicidi i a implicar els agents que el van immobilitzar i els que ho van presenciar

Actualitzat

L'autòpsia independent encarregada per la família de George Floyd conclou que va morir asfixiat i contradiu la versió oficial. El fiscal estudia ara si qualifica la mort d'homicidi i imputa també els agents que van presenciar els fets.

 

La família de Floyd va encarregar una autòpsia independent que assegura que la mort es va produir per "asfíxia mecànica". Ho ha explicat el metge forense Michael Baden:

"La causa de la mort, per mi, és asfíxia deguda a la compressió del coll, que interfereix amb la circulació de la sang i l'oxigen que va cap al cervell; però també per la compressió de l'esquena, que interfereix amb la capacitat de respirar."

La investigació dels dos metges forenses portarà el fiscal de Minneapolis a qualificar el crim d'homicidi i a implicar també els agents que el van immobilitzar i també els que ho van presenciar, durant 8 minuts, com el principal acusat pressionava el coll de Floyd amb el genoll. La pressió a l'esquena de dos agents més va afectar també la seva capacitat de respirar fins a causar-li la mort.


Continuen els disturbis i el toc de queda

L'alcadessa de Washington ha ampliat el toc de queda dues nits més perquè es tem que els aldarulls i saquejos puguin reproduir-se.

A la resta del país passa el mateix, i així més de cent milions de persones que viuen en grans ciutats no podran sortir de casa quan caigui el sol. Un fet que no passava des dels disturbis per la mort de Martin Luther King, fa 50 anys.

Són moltíssims els líders polítics, socials i esportius que fan crides desesperades perquè s'aturin els pillatges. També el germà de George Floyd, que ha visitat el lloc on la policia va asfixiar mortalment el seu germà. Ha dit que la gent no deixi de manifestar-se, però que aturin la violència i els saquejos.

 

Però la sensació és que els carrers dels Estats Units estan a punt de descontrolar-se o ja estan fora de control, i la primera potència mundial entra en una espiral molt incerta.

Hi ha més de 4.000 detinguts i un president que encara no s'ha dirigit formalment al país per mirar de calmar la situació.

Com en moltes altres ciutats de tot el món, a Barcelona, aquest dilluns a la tarda un miler de persones s'han concentrat davant del consolat dels Estats Units, al barri de Pedralbes, per protestar per la mort de George Floyd.

ARXIVAT A:
RacismeEstats UnitsTrump Protestes EUAGeorge Floyd
Anar al contingut