Juan Guaidó amb els suposats narcos paramilitars
Juan Guaidó amb els suposats narcos paramilitars

L'autoproclamat president veneçolà, Juan Guaidó, fotografiat amb narcos paramilitars

La fiscalia general de Veneçuela investigarà el president de l'Assemblea Nacional i líder opositor, Juan Guaidó, per les imatges

RedaccióActualitzat

A l'auto proclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó, se'l pot veure en diverses fotografies amb suposats membres d'un grup narco-paramilitar colombià. És una imatge de quan Guaidó el passat febrer va sortir de manera clandestina del seu país per arribar a Colòmbia al concert per Veneçuela que es va fer a la frontera colombianoveneçolana.

Aquell dia l'oposició veneçolana amb el suport dels Estats Units i diversos països sud-americans va intentar fer entrar a Veneçuela ajut humanitari, un operatiu que va fracassar i que va acabar en greus incidents.

Les imatges les ha difós el president de la chavista Assemblea Nacional Constituent (ANC), Diosdado Cabello, al seu programa de televisió "Con el mazo dando".

 

 

Guaidó diu que no els coneixia

Guaidó creu que el govern de Maduro vol distreure l'atenció amb les imatges:

"A veure, el règim fa el que ha de fer, que és distreure l'atenció del que és central. El règim de Maduro empara narcomilitars, narcoparamilitars, terroristes i està bé que distregui l'atenció. La gran pregunta aquí és: ells, com obtenen aquesta foto?"

El líder opositor no ha negat les imatges. Assegura, però, que no sabia qui eren les persones amb les que es va retratar i que no li exigeix ​​antecedents penals a les persones que li demanen una foto.

"Van ser centenars de fotos aquell dia i després de que vam arribar al concert, milers. Difícil discriminar qui demana una foto."

La fiscalia general de Veneçuela ha anunciat que investigarà aquestes imatges del president de l'Assemblea Nacional i líder opositor. Segons el fiscal general, Tarek William, el Ministeri Públic vol aclarir els suposats víncles de Guaidó amb organitzacions paramiliars.

 

"Escàncol terrible" segons Maduro

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha assegurat que les imatges són un escàndol terrible:

"Escàndol terrible l'aliança criminal amb la banda narcotraficant de paramilitars Los Rastrojos."

Maduro assegura que el grup va ajudar Guaidó a burlar l'ordre de la justícia veneçolana que li impedia sortir del país.

Maduro també ha dit que té "la seguretat" que l'expresident colombià, Álvaro Uribe, "va donar l'ordre a Els Rostolls perquè s'encarreguessin de la guàrdia i custòdia i de l'extracció" de Guaidó.

La tensió entre Caracas i Bogotà està a nivells màxims. El govern veneçolà ha posat en alerta les seves tropes a la frontera, després de denunciar el president Nicolás Maduro que es busca de nou atemptar contra la seva vida.

ARXIVAT A:
Juan GuaidóVeneçuela
Anar al contingut