María Luisa Segoviano va accedir al càrrec dissabte (EFE / Ballesteros)

"L'autodeterminació s'ha d'estudiar", segons la nova magistrada del TC María Luisa Segoviano

Considerada progressista, Segoviano diu que caldria estudiar-ho "a poc a poc" i que això no pressuposa que s'admeti

RedaccióActualitzat

Una de les noves magistrades del Tribunal Constitucional, María Luisa Segoviano, ha deixat la porta oberta a estudiar el dret a l'autodeterminació.

En una entrevista a Onda Cero ha dit que no es poden tenir prejudicis i que la Constitució pot donar molt de si:

"Penso que és un tema molt complex, summament complex. És un tema que té moltes arestes, que s'ha d'estudiar. No s'ha de rebutjar res d'entrada, però això no vol dir que s'admeti: això s'ha de tenir molt clar."

Segoviano ha rebutjat que es digui d'entrada que l'autodeterminació "ni es mira", i és partidària d'estudiar-la, en tot cas, "a poc a poc".

De tota manera, assegura que el nou Tribunal Constitucional, tot i ser de majoria progressista, en principi no hauria de modificar la doctrina anterior sobre l'autodeterminació.

Els quatre nous magistrats del Constitucional van jurar o prometre el càrrec davant del rei aquest dissabte. Segoviano, considerada progressista, és expresidenta de la sala social del Tribunal Suprem i és un dels dos membres nous del TC que ha escollit el Consell General del Poder Judicial.

La magistrada va rebre el vist-i-plau del sector conservador a canvi que el sector progressista renunciés a la candidatura del magistrat José Manuel Bandrés. Aquesta va ser una de les claus que va permetre desbloquejar una elecció que feia temps que havia quedat encallada.

El rei Felip VI amb els nous magistrats --d'esquerra a dreta--, Campo, Díez, Segoviano i Tolosa (EFE/Ballesteros)
ARXIVAT A:
Constitució espanyolaTribunal Constitucional Procés catalàJudicial
Anar al contingut