Laura Borràs (JxCat): "Han preferit frenar l'independentisme minant els pilars de la democràcia"

Denuncia la manca de separació de poders de què van fer gala alguns dels candidats, especialment Pedro Sánchez, en el debat televisiu
Laura Borràs (JxCat): "Han preferit frenar l'independentisme minant els pilars de la democràcia"
Entrevistada a "Els matins" i "El matí de Catalunya Ràdio"

Laura Borràs (JxCat): "Han preferit frenar l'independentisme minant els pilars de la democràcia"

Denuncia la manca de separació de poders de què van fer gala alguns dels candidats, especialment Pedro Sánchez, en el debat televisiu
Actualitzat
TEMA:
Eleccions generals 2019-10N
La candidata Laura Borràs de JuntsxCat a Els matins de TV3

La candidata de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha denunciat la manca de separació de poders de què van fer gala alguns dels candidats, especialment Pedro Sánchez, durant el debat televisiu d'aquest dilluns.

Laura Borràs, en les entrevistes d'aquest dimarts a "Els matins" de TV3 i a El matí de Catalunya Ràdio, ha criticat que el govern de Pedro Sánchez hagi triat l'"antipolítica" i que està disposat a "minar els drets democràtics" per frenar l'independentisme. La candidata de Junts x Cat al Congrés, tot i que ha reclamat la unitat dels partits independentistes, també ha advertit a l'Estat espanyol que, malgrat la repressió, "no hi ha marxa enrere" i que l'única solució és el referèndum d'autodeterminació.

"L'absoluta vulneració de la separació de poders. Pedro Sánchez dient "a ti se te escapó Puigdemont, pero yo lo voy a traer". Això és una promesa electoral? La sort que tenim és que el nivell de compliment de les promeses electorals és mínim, però on queda la separació de poders? Què hi tenen a dir els jutges belgues sobre això, o és que ell és jutge directament? Entenem que estem en una mena de subhasta on Catalunya està sent degradada i si aquestes han de ser les propostes de l'esquerra, imagini's les de la dreta."

 

"Ni sit ni talk, anem servits de prohibicions, d'il·legalitzacions. Sort que fer un referèndum era legal i suma 100 anys de presó."

"Han triat el camí de l'antipolítica, de la imposició, i la repressió i estem veient clarament que l'Estat espanyol ha preferit frenar l'independentisme minant els pilars de la democràcia. Això és extraordinàriament greu."

 

"El que han de tenir clar ells és que el poble de Catalunya no renunciarà. La sentència no només són els 100 anys en global de presó, sinó la manera de coartar la llibertat d'aquest poble durant 100 anys, i això no hi estan disposats a renunciar ningú, ni els partits independentistes, ni les mobilitzacions al carrer."

Article 155

"Tots els partits volen intervenir Catalunya, dissoldre les seves institucions i nosaltres ja hem constatat que l'autonomia ha complert el seu cicle de vida, que no hi ha marxa enrere. L'únic camí possible serà el de la independència."

 

"La independència de Catalunya és només qüestió de temps i d'urnes, de temps i democràcia. I aquest canvi que no té marxa enrere és el que desperta de manera unànime en tots els partits del bloc del 155 aquesta naturalesa furibunda i repressiva perquè han entès que això és així. Pretenen aturar-nos per totes les vies que no contemplen justament el que són els fonaments de la democràcia, que és votar. Que sàpiguen que quan marxem els quedarà aquesta democràcia tan bonica que estan construint."

Pedro Sánchez

"Quan dimiteixes de la teva responsabilitat política i només tens l'element repressiu és que et sents molt dèbil, perquè ho tenen tot a favor i ho estan exercint amb contundència."

"Vam veure que Pedro Sánchez era algú amb qui no es podia parlar d'aquestes qüestions. Estem en aquesta repetició electoral per la seva incapacitat. Hauria pogut fer govern amb els seus socis ideològics més propers d'Unides Podem.  Ara ho veurem, perquè les diferencies ideològiques amb la dreta extrema o l'extrema dreta són escasses i, pel que fa a Catalunya, no es diferencies en res."

Laura Borràs en l'entrevista de Mònica Terribas a "Els matins" de Catalunya Ràdio

El 10 N a les urnes

"En democràcia les coses es mesuren a les urnes, per això cridem massivament la gent a les urnes perquè tot aquell terreny que no ocupem nosaltres per Catalunya serà ocupat contra Catalunya, com podem veure."


Unitat de l'independentisme

"Hem de ser molts, i molt forts i estar junts. Jo sóc de lletres, tots els que em diuen que anant separats sumem més, jo - que vaig als fets-, penso: junts es va poder fer l'1-O, separats no vam poder ni investir el president Puigdemont i allà calien 70 vots i no es va poder."

 

"Desobeir i desatendre dues màximes,- jo sempre cito els clàssics i la cultura popular-, com el "dividide et impera" (divideix i venceràs) és el què està aplicant l'estat espanyol. I la unió fa la força, és el què diu la cultura popular. Jo crec que estaria molt bé que tornéssim a les bases i sabéssim veure que junts ho podem guanyar tot, separats perdem sempre."


JuntsxCat

"És més complex perquè és més plural i representatiu d'aquesta transversalitat que uneix perquè persones que tenen un espectre ideològic molt ample deixin de banda diferències i se centrin en un denominador comú que ens permet avançar per vèncer aquesta situació d'excepcionalitat democràtica que vivim."

Eleccions a Catalunya

"La decisió depèn de l'estat espanyol i si s'inhabilita el president Torra judicialment no podrà continuar. És possible que sigui la justícia espanyola que determini quan hi hagi o no eleccions a Catalunya, la qual cosa demostra l'anomalia extraordinària d'aquest temps que vivim."

El president Torra

"La gent ha entès que el president Torra és dels seus, que és de les persones que abans del l'1 d'octubre era als carrers i ara està al capdavant de la Generalitat i l'extraordinària dificultat de la feina que fa."

 

La candidata de Junts x Cat Laura Borràs, al plató de TV3 entrevistada per Lídia Heredia

La por i la repressió

"La repressió fa el seu efecte. Tenir por és legítim, però com Casaldàliga ens recorda que "tenir por no t'eximeix de la teva responsabilitat". No podem evitar pensar com la repressió ens afectarà a cadascun de nosaltres perquè això és el que vol l'Estat espanyol i en sap molt de repressió i està estenent-la a tot arreu."

 

"L'estat espanyol s'aprofita de l'autocrítica de la presidenta Forcadell per trobar legitimació per als seus propis arguments, que no en fan autocrítica mai i la van ficar a la presó precisament per voler parlar. És una presa represaliada. L'independentisme l'autocrítica la fa constantment."

El rei

"L'estat espanyol ha decidit frenar la independència com sigui des de totes les instàncies, des del cap de l'Estat que ahir feia campanya a Catalunya, el rei és un actor de part."

Referèndum

"La manera com aquesta autodeterminació es produeix l'haurem de decidir políticament i com més aviat torni a la política un conflicte que no hauria hagut de sortir mai d'aquest terreny de joc, abans serem part de la solució i no, com s'entesten a l'Estat espanyol, de ser part del problema."

 

ARXIVAT A:
Laura Borràs JxCat Eleccions generals 2019-10N

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut