Laura Borràs
Laura Borràs

Laura Borràs, citada a declarar com a investigada al Suprem el 22 de juliol

El tribunal cita la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, després que la cambra hagi acceptat el suplicatori perquè pugui ser jutjada

RedaccióActualitzat

La declaració de Laura Borràs al Tribunal Suprem ja té data. Serà el 22 de juliol, menys d'un mes després que el Congrés dels Diputats votés a favor del suplicatori que permet que la portaveu de Junts per Catalunya sigui investigada.

El Tribunal Suprem investiga Borràs per frau a l'administració, malversació i falsedat documental pel presumpte fraccionament de contractes en la seva etapa en la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El jutge de la sala segona del Suprem, Eduardo de Porres, ha citat Borràs a les 11 del matí.


Citació després del suplicatori

El Congrés va aprovar la setmana passada el suplicatori que va demanar el Tribunal Suprem per continuar amb la investigació. Els vots de PSOE, PP, Vox, Podem i Cs van deixar en mans de la sala penal del Suprem el futur de Borràs.

Com a diputada, Laura Borràs és aforada i és l'alt tribunal el competent per encausar-la després que el Congrés li hagi retirat la immunitat.

El 17 de desembre el tribunal va obrir la causa contra Borràs seguint les actuacions del jutjat d'instrucció núm. 9 de Barcelona, al qual la defensa de la portaveu de JxCat acusa d'iniciar una investigació judicial "prospectiva" amb motivacions polítiques. En el suplicatori, el magistrat apuntava que, entre els anys 2013 i 2017, la ILC va adjudicar 18 contractes menors per un import total de 259.863 euros de manera directa o indirecta a Isaías Herrero Florensa, amb qui Borràs mantenia una relació d'amistat.

De Porres ja va citar a declarar Borràs al Suprem el 14 de febrer, però es tractava d'una declaració voluntària en qualitat d'investigada que la diputada va declinar.

Borràs sempre ha mantingut que al Suprem hi tindrà un judici polític.

ARXIVAT A:
Laura BorràsJxCatTribunal Suprem Procés català
Anar al contingut