La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, en una imatge d'arxiu
Ortega ha demanat esperar l'escrutini final del vot per correu per comprovar si hi ha hagut irregularitats.
Barcelona

L'augment d'un 45% de les sol·licituds de vot per correu fan preveure una alta participació en les eleccions del 25-N

La Generalitat espera que la participació final a les eleccions d'aquest diumenge "sigui bastant més alta" que la dels últims comicis.

Actualitzat
Les sol·licituds de vot per correu a les eleccions catalanes han augmentat un 45% respecte als comicis del 2010, per la qual cosa la Generalitat espera que la participació final "sigui bastant més alta" que en els últims comicis.

A falta que finalitzi el termini, aquest dissabte, les sol·licituds han passat de 45.530 el 2010 a 66.292 aquest any, segons ha explicat en roda de premsa des del Parlament aquest dissabte la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, per donar detalls del dispositiu electoral.

Ortega ha explicat que als Estats Units, on el pas de l'huracà "Sandy" va provocar desperfectes que van afectar la recepció de paperetes, sobretot a Nova York, el termini per votar per correu o en consolats s'ha ampliat fins aquest dissabte, tot i que estava previst que acabés dimarts. "Era un tema que preocupava molt perquè hi havia moltes sol·licituds", ha indicat la vicepresidenta, que ha recordat que la Junta Electoral Central va allargar el termini a petició de la Generalitat.

Ortega ha demanat esperar l'escrutini final del vot per correu per comprovar si hi ha hagut irregularitats, ja que "l'únic indicador és veure les sol·licituds demanades i els vots emesos", tot i que ha admès que hi ha hagut incidents i ha assegurat que caldrà replantejar el sistema en el futur.
Anar al contingut