L'augment de demanda a l'escola pública deixa 130 famílies sense plaça a Barcelona

El problema es repeteix a les preinscripcions de 1r d'ESO i, només a Sant Andreu, 79 famílies no tenen plaça en un dels instituts demanats
L'augment de demanda a l'escola pública deixa 130 famílies sense plaça a Barcelona
Barcelona

L'augment de demanda a l'escola pública deixa 130 famílies sense plaça a Barcelona

El problema es repeteix a les preinscripcions de 1r d'ESO i, només a Sant Andreu, 79 famílies no tenen plaça en un dels instituts demanats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Per segon any consecutiu, les famílies de Barcelona han optat més per l'educació pública que per la concertada. I això posa en qüestió la planificació de l'oferta, perquè hi ha famílies que es queden sense plaça. A hores d'ara, encara hi ha 130 famílies pendents d'assignació.

Júlia Faneca és una mare que va visitar fins a 12 escoles properes a casa seva per inscriure el Marc, que el curs que ve comença P3. A la preinscripció van posar fins a sis escoles públiques, però s'han quedat sense plaça. I els n'assignaran una a més d'un quilòmetre de distància:

"No és la proximitat que evidentment voldríem per al nostre fill, no? Perquè és un dia a dia i durant 9 anys has de fer aquest recorregut."

 

Amb tot, el Consorci d'Educació de Barcelona destaca que aquest any s'han aconseguit reduir considerablement el nombre de famílies que es queden sense plaça, com explica el president de la institució, Josep Gonzàlez-Cambray:

"El 98,8% entraran en qualsevol de les opcions sol·licitades. El que hem fer és que la resta d'alumnes que no entren en una opció sol·licitada, que és un 1,2%, tinguin plaça."

Per aconseguir-ho, s'augmentarà la ràtio a 26 alumnes en 42 escoles i crearan 4 grups addicionals –el que s'anomena "bolets"– en centres de la Dreta de l'Eixample, Sants, Sant Andreu i Gràcia.

Un nen amb una pancarta de protesta davant el Consorci d'Educació de Barcelona

És una opció que no convenç escoles i famílies i que suposa més massificació a les aules. Júlia Faneca remarca que les escoles en surten perjudicades:

"Capgira completament l'escola, perquè agafen espais ocupats per altres alumnes i no hi posen recursos. Va en detriment d'escola, fills i famílies, i és una solució a curt termini, però això és un problema endèmic."

Una quarantena de famílies afectades de la Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat s'han concentrat aquest dimarts a les portes del Consorci, a la plaça Urquinaona. Han lliurat a l'ens un manifest que exigeix més previsió:

 

El problema es repeteix a 1r d'ESO

Poc millor ho tenen els alumnes que han d'entrar a l'institut. Només al barri de Sant Andreu, 79 famílies no han pogut entrar on volien. I el Consorci ha optat per la mateixa fórmula: obriran 3 classes noves, 2 a Sant Andreu (Martí Pous i Príncep de Viana) i 1 a Nou Barris (Flos i Calcat).
 

Protesta de famílies afectades per la falta de places als instituts públics de Sant Andreu 


Les famílies que no han obtingut plaça estan indignades per la falta de previsió:

"Loly Ibáñez: Han tingut 9 anys per pensar que aquests nens es fan grans i surten."

"Olga González: Com és que estudien el tema, que fan estadístiques i tenen dades i no ens donen una solució i ens fan passar aquest neguit durant tants dies?"

La setmana que ve s'acabarà de saber en quins centres d'arreu de Barcelona també s'augmentarà el nombre d'alumnes per classe per encabir-hi tothom.

 

ARXIVAT A:
Educació

VÍDEOS RELACIONATS