Barcelona

L'auditori Harpa de Reykjavík guanya el premi d'arquitectura Van der Rohe

Aquest migdia s'ha lliurat a Barcelona el Premi Europeu d'Arquitectura Mies van der Rohe, que arriba al seu 25è aniversari. Els membres del projecte de l'auditori Harpa de la capital islandesa, Reykjavík, han recollit el Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea. I la Menció Especial Arquitecte Emergent se l'ha emportat la Nau de Música Matadero de Madrid.

RedaccióActualitzat
La sala de concerts i centre de conferències Harpa de la capital d'Islàndia, Reykjavík, s'ha emportat el premi d'arquitectura Mies van der Rohe, que arriba al seu 25è aniversari. Durant un acte presidit per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, els membres de l'equip que ha construït l'Harpa, encapçalats per Osbjorn Jacobsen, han rebut el Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea. Aquesta distinció té una dotació econòmica de 60.000 euros.

El madrileny Víctor Navarro i la saragossana María Langarita han recollit la Menció Especial Arquitecte Emergent per la Red Bull Music Academy, a l'espai de creació Matadero Madrid. El premiats s'enduen 20.000 euros.

El president del jurat, Wiel Arets, ha subratllat que, malgrat el moment de crisi global, l'arquitectura "està creixent i desenvolupant-se", i ha rememorat les diferents visites fetes als edificis finalistes del premi, que, segons ell, confirmen aquesta impressió. Sobre la sala de concerts Harpa, Arets ha indicat que es tracta d'un edifici "extremadament actiu, de gran arquitectura".

Osbjorn Jacobsen ha expressat la seva alegria per poder estar a Barcelona rebent el premi per un projecte que va començar a prendre forma fa nou anys i que "ha crescut de baix cap a dalt, del territori local cap a altres instàncies, sempre tenint en compte una paraula clau: generositat". Encara que hi ha hagut moments difícils, especialment per la situació d'Islàndia fa uns anys, Jacobsen ha destacat el diàleg que s'ha aconseguit entre l'edifici, la naturalesa i els ciutadans de Reykjavík, "sempre vibrant i generós".

L'edifici Harpa forma part d'un gran pla d'ampliació i revitalització del port oriental de la capital islandesa, amb una configuració de les seves sales que, mirades des del vestíbul, formen una espècie de "massís" que evoca la costa islandesa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut