Exterior del prostíbul Riviera de Castelldefels, visiblement abandonat. (Foto: ACN)
Exterior del prostíbul Riviera de Castelldefels, visiblement abandonat. (Foto: ACN)
Baix Llobregat

L'Audiència permet la reobertura dels macroprostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels

Des del 2009 estaven tancats de forma cautelar

RedaccióActualitzat

Aixequen el tancament cautelar dels macroprostíbuls Riviera i Saratoga de Castelldefels un cop transcorregut el termini màxim legal de cinc anys.

L'Audiència de Barcelona ha ordenat la finalització de la clausura temporal dels dos macrobordells del Baix Llobregat, després que ho ordenés la jutge d'instrucció que investigava una suposada trama de corrupció policial i prostitució irregular.

D'acord amb la llei, es permet el tancament cautelar de negocis relacionats amb investigacions judicials, amb un termini màxim de cinc anys, data que en el cas dels locals implicats s'acaba de complir aquest mes de març. Per això, després de sol·licitar-ho els amos, el tribunal n'ha permès la reobertura.

La resolució de l'Audiència, no obstant, tindrà limitats efectes pràctics, ja que els dos bordells estan abandonats -i el Riviera, a més, en concurs de creditors- després d'ordenar-se'n el tancament cautelar el 2009.

La secció novena de l'Audiència ha de jutjar, a més de la trama corrupta, la possible vinculació dels responsables de Saratoga i Riviera -els més grans prostíbuls de l'àrea de Barcelona- amb un delicte d'afavoriment de la prostitució, ja que la fiscalia creu que les dones que exercien en aquells locals ho feien per una situació de "dependència" derivada de la seva vulnerabilitat per ser immigrants "sense papers".

Amb tot, i malgrat que s'hagi permès la reobertura dels locals, el cas encara està pendent de sentència.

Anar al contingut