L'Audiència no aclareix qui ha d'heretar el deute de Convergència per l'espoli del Palau
L'antiga seu de CDC, al carrer Còrsega de Barcelona (ACN)

L'Audiència no aclareix qui ha d'heretar el deute de Convergència per l'espoli del Palau

Ara serà un jutjat mercantil qui resoldrà finalment el concurs de creditors de la desapareguda formació política, condemnada a pagar 6,6 milions d'euros per aquest cas

Actualitzat

El jutjat de la sentència del cas Palau tanca la investigació sense poder aclarir qui és l'hereu polític de l'extinta Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), a la qual es va condemnar al pagament de 6,6 milions d'euros.

Aquests diners havien de servir per rescabalar el Palau de la Música per l'espoli que va tenir. El tribunal del cas Palau tenia en marxa el procés judicial per esbrinar si els partits del PDeCAT i Junts per Catalunya són els successors de CDC i han d'assumir aquest deute.

El procés, però, ha quedat paralitzat a favor d'un jutjat mercantil de Barcelona que té en marxa un concurs de creditors que afecta Convergència.

A la pràctica, això suposarà que les finques embargades a Convergència passaran a formar part de la massa de creditors d'aquest concurs, uns creditors que tindran preferència a l'hora de cobrar.

Aquest fet que dificulta que el Palau de la Música pugui recuperar les quantitats que li corresponen.


Seus embargades per valor de 6,6 milions d'euros

Recordem que la sentència del cas del Palau de la Música va considerar provat que dels més de 23 milions d'euros espoliats una part va servir per al "pagament de comissions a una formació política, Convergència Democràtica de Catalunya".

En concret --i en virtut d'un acord que va durar més de deu anys--, segons la sentència, Ferrovial va pagar a través del Palau comissions del 4% del total de les adjudicacions d'obra pública obtingudes, i aquesta quantitat es repartiria entre CDC, per una banda, i Millet i Montull, per l'altra, que actuaven de mitjancers.

Per aquest motiu es va condemnar Convergència a pagar 6,6 milions d'euros, una xifra que correspon als "guanys" que el tribunal va considerar "obtinguts", i li va embargar diverses seus per cobrir aquest import.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióCas Palau
Anar al contingut