L'Audiència Nacional processa tres dels detinguts pels atemptats a Barcelona i Cambrils

A Driss Oukabir, Mohamed Houli i Saïd Ben Iazza se'ls acusa de pertànyer a una cèl·lula jihadista, juntament amb els set presumptes terroristes morts

Actualitzat

L'Audiència Nacional tanca la investigació sobre els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i processa els tres implicats en el cas.

Es tracta de Driss Oukabir i Mohamed Houli - aquest últim supervivent de l'expolosió a la casa d'Alcanar- , i tots dos com a membres de la cèl·lula jihadista de Ripoll, a qui atribueix els delictes d'integració a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i d'estralls en grau de temptativa. En aquest últim es refereix als plans que tenien d'atemptar contra llocs emblemàtics com la Sagrada Família.

Notícia relacionada: L'àudio d'un dels detinguts pel 17A: "Volien enfonsar la Sagrada Família"
 

 

El jutge Fernando Andreu també processa Saïd Ben Iazza, detingut per presumptament haver col·laborat anb el grup.

En l'escrit del magistrat, es considera que els implicats formaven part d'un grup radicalitzat amb l'objectiu de "portar a terme atemptats contra els considerats 'els seus enemics', és a dir, el món occidental".

No se'ls processa per cap de les 16 morts dels atemptats del 17A, ja que els autors van morir en els atacs, si bé sí que els imputa grau de temptativa pels plans de la cèl·lula de fer "un o diversos atemptats de grans dimensions" a Catalunya.

Segons Andreu, els tres processats, juntament amb els altres set presumptes terroristes morts a Cambrils, Alcanar i Subirats, van constituir un grup terrorista a partir del 2015 sota la direcció espiritual de l'imam Abdelbaki es-Satty, que va morir en l'explosió d'Alcanar.

 

 

La interlocutòria de processament descriu l'evolució del grup des del 2015 fins a la data dels atemptats i destaca que tres mesos abans es van convertir en un grup tancat i van començar a comprar material per fabricar explosius.

Van arribar a acumular entre 200 i 500 quilos d'explosius, a banda de 104 bombones de butà i 19 artefactes casolans.
 

 

El jutge considera que els terroristes buscaven "amplificar l'efecte de l'explosiu, pretenent incrementar el volum de metralla com la possibilitat de crear boles de foc generades per les càrregues GLP (en referència a les bombones de butà)".

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut