L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, el febrer del 2019 durant el judici en el qual va ser absolt (Europa Press)

L'Audiència Nacional rebutja la querella de Sandro Rosell contra Villarejo

L'acusava d'investigar-lo "prospectivament" en l'operació Catalunya, investigació que hauria estat l'inici del cas que el va dur dos anys a la presó abans de ser absolt

L'Audiència Nacional, l'AN, ha rebutjat aquest dilluns admetre a tràmit la querella presentada per l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell contra l'excomissari José Manuel Villarejo.

Rosell l'havia presentada per poder ser acusació en el cas Tàndem, que jutja Villarejo per fer feines privades a través de l'empresa Cenyt quan era policia en actiu, cosa que és il·legal.

Rosell al·legava en la querella que Villarejo va organitzar una investigació contra ell dins de l'anomenada operació Catalunya contra personalitats relacionades amb l'independentisme.


"Cap informació"

La decisió l'ha presa el jutge Manuel García Castellón, que instrueix el cas Tàndem, que ha considerat que Rosell no ha aportat "cap informació" que sustenti aquesta afirmació:

"Sense posar en dubte la gravetat de les afirmacions que conté la querella, ni la possibilitat que aquests fets presentin, indiciàriament, aparença de delicte, això és diferent que s'hagin d'investigar en les diligències."

Rosell va presentar la querella fa dues setmanes, després que es fessin públiques gravacions de Villarejo que el relacionaven amb l'operació Catalunya contra l'independentisme.


La "llista negra" de Sánchez-Camacho

En concret, una conversa del 2012 divulgada al juny entre l'excomissari i l'exlíder del PP català Alícia Sánchez-Camacho, en què aquesta li hauria donat una "llista negra" en què hi hauria el seu nom.

Segons la querella de Rosell, entre el 2014 i el 2015 la Fiscalia de l'AN hauria començat una "investigació prospectiva" contra ell, que va motivar el seu processament.

Per fer-la s'hauria aprofitat un suposat requeriment d'informació per part dels Estats Units relacionat amb el cas FIFA-gate, de corrupció dins l'àmbit del futbol internacional.

Policies nacionals i un agent de l'FBI

El jutge afirma que Rosell, que va passar gairebé dos anys a la presó abans de ser absolt, no aporta informació que permeti connectar els indicis amb la investigació de l'AN contra ell.

La querella acusava Villarejo i també altres policies com l'excomissari Marcelino Martín Blas, a més de l'exagregat de l'FBI a l'ambaixada dels EUA a Madrid Marc L. Varri.

Els atribuïa els delictes d'organització criminal, acusació i denúncia falsa, falsedat documental i detenció il·legal.

Acusat en dos judicis més

Pocs dies després de presentar la querella, Rosell es va negar a declarar a la Ciutat de la Justícia en un judici contra ell en què està acusat de defraudar 230.000 euros a Hisenda.

L'expresident del Barça tornarà als jutjats aquest octubre, en aquest cas per afrontar el judici a l'Audiència de Barcelona acusat d'irregularitats en el fitxatge de Neymar el 2013.

En aquest judici, en què també seuran a la banqueta el mateix Neymar i el també expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, la Fiscalia demana 5 anys de presó i 10 milions de multa per a Rosell.

Sandro Rosell amb Neymar signant el contracte d'aquest, el juny del 2013 a Barcelona (Europa Press)
ARXIVAT A:
Audiència NacionalSandro RosellJudicialProcés catalàJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut