Gonzalo Boye en una imatge d'arxiu
Gonzalo Boye en una imatge d'arxiu

L'Audiència Nacional processa Gonzalo Boye, acusat de blanqueig de capitals de Sito Miñanco

El Tribunal fixa una fiança de 900.000 euros per a l'advocat pel delicte de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic i falsificació continuada de document oficial

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional envia a judici l'advocat Gonzalo Boye per un delicte de blanqueig de capital en una organització criminal procedent del narcotràfic i d'un delicte continuat de falsificació documental oficial. També fixa una fiança per a Boye de 900.000 euros.

La magistrada de l'Audiència Nacional María Tardón el processa juntament amb José Ramón Prado Bugallo, més conegut com a Sito Miñanco, i 44 persones més, per una presumpta participació en dues operacions de narcotràfic. Boye, que exerceix com a advocat de Sito Miñanco, sempre ha negat els fets.

L'Audiència Nacional investiga dues operacions que pretenien introduir a Espanya gairebé quatre tones de cocaïna, així com la creació d'un entramat criminal per blanquejar els diners obtinguts amb la droga. Tardón atribueix als 46 investigats, segons el cas, els delictes de blanqueig de capitals, delicte continuat de falsificació de document oficial o tinença il·lícita d'armes.

L'octubre del 2019 es va ordenar l'escorcoll del domicili i el despatx de Gonzalo Boye en el marc d'aquesta investigació:

La resolució imposa diferents fiances als processats per cobrir les eventuals responsabilitats econòmiques que es puguin derivar dels fets. Unes fiances que pugen a 131,5 milions d'euros en el cas de Sito Miñanco i 25 processats més per delicte contra la salut pública.

Gonzalo Boye, advocat també de Carles Puigdemont, ha agraït el missatge de suport que l'expresident català ha publicat a les xarxes quan ha conegut el seu processament:

 


 

ARXIVAT A:
Audiència NacionalNarcotràficCarles Puigdemont
Anar al contingut