Reobren el cas contra uns policies gravats colpejant interns al CIE de la Zona Franca

En un vídeo aportat a la causa es pot veure agents de la Policia Nacional colpejant amb porra alguns interns el 2017 després d'un intent de fuga

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir una investigació per agressions dins del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, el 2017, i investigar els agents involucrats en el cas.

En una gravació de vídeo aportada al cas es pot veure com diversos agents de la Policia Nacional colpegen amb la porra alguns dels interns.

L'agressió va passar el mateix dia en què hi va haver un intent de fuga d'un grup d'interns del CIE, en què quatre agents van resultar ferits.

Segons la denúncia presentada per tres víctimes del cas, els agents els van agredir com a represàlia.

El cas havia començat a instruir-se arran d'una primera denúncia davant del jutjat de guàrdia, per un delicte de lesions i un altre contra la integritat moral

La van presentar tres interns a través del centre Irídia de Defensa dels Drets Humans i de la plataforma Tanquem els CIE

Acusaven els agents d'haver-los pegat, insultat i amenaçat amb el llum apagat, i també d'haver-los tancat amb clau durant més de tres hores.

 

 

La denúncia, però, va ser arxivada pel jutge José Julián García d'Eulate, en entendre que hi havia una manca d'actuacions que justifiquessin "la perpetració del delicte".

Ara, l'Audiència de Barcelona ha posat en dubte la decisió de l'arxivament, que considera "prematura", amb l'argument que "no s'han esgotat totes les possibilitats d'investigació dels fets"

Considera que "hi ha la possibilitat que l'ús de la força per part de la policia estigui desconnectat temporalment de l'intent de fugida". I afegeix:

"Les úniques diligències d'investigació practicades en la present causa provenen de la mateixa institució encarregada de la custòdia dels denunciants i on presumptament van tenir lloc els fets denunciats, la qual cosa és clarament insuficient."


La secció 21 de l'Audiència ha acordat estimar el recurs. Per això ha ordenat localitzar i prendre declaració als tres denunciants "a través de l'oportú auxili judicial internacional", i prendre declaració, com a imputats, als policies nacionals implicats en el cas.

Es dona la circumstància que actualment cap dels tres denunciants són en territori espanyol, perquè van ser deportats als seus països d'origen en aplicació de la llei d'estrangeria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut