L'Audiència Nacional manté a la presó Germinal Tomàs, detingut en l'operació Judes

L'Audiència Nacional va anul·lar l'ordre de presó després de dos mesos i mig, però el jutge ha decidit mantenir l'empresonament

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas dels CDRs, Manuel García Castellón, ha decidit mantenir a la presó Germinal Tomàs per la gravetat dels delictes i perquè considera que hi ha risc de fuga, de destrucció de proves i reiteració delictiva.

Ho havien demanat tant la Fiscalia com l'acusació popular, que porta l'ACVOT (Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes).

A més, el magistrat sosté que ha quedat indiciàriament acreditada la intervenció material i directa de l'investigat en actes que apunten a la fabricació d'explosius

 

Germinal Tomàs va ser detingut el 23 de setembre a Mollet del Vallès, en l'anomenada operació Judes i està ingressat a la presó de Soto del Real des de fa dos mesos i mig amb càrrecs de terrorisme.

És un dels cinc membres dels Comitès de Defensa de la República a qui la Sala va anul·lar l'ordre d'empresonament perquè entenia que s'havia dictat sense prou garanties.

Després de repetir la vista de mesures cautelars i escoltar la Fiscalia, l'acusació particular i la defensa, el magistrat García Castellón ha pres la decisió de tornar a enviar a la presó Germinal Tomàs. El 19 de novembre també va mantenir en presó Eduard Garzón, Guillem Xavier Duch, Xavier Buigas i Alexis Codina.

 

Dijous, la Fiscalia va canviar d'opinió en tres casos, els d'Eduard Garzón, Xavier Duch i Xavier Buigas, i ara diu que poden quedar en llibertat sota fiança de 9.000 euros cadascun. La decisió final la prendrà el jutge Manuel García Castellón.


Es pot presentar recurs

En el cas de Germinal Tomàs, la Fiscalia ha mantingut el criteri anterior, expressat a la vista del 20 de novembre en la qual es va revisar la presó dels quatre CDR, de demanar presó provisional sense fiança. 

Com que s'han repetit les vistes de presó, Tomàs podrà tornar a recórrer en apel·lació davant de la Sala Penal, que s'haurà de pronunciar sobre els motius que han portat el jutge García Castellón a acordar la mesura de presó.

És el que van fer els altres quatre CDR que han passat per les mateixes circumstàncies.

ARXIVAT A:
Operació JudesProcés catalàCDRAudiència Nacional
Anar al contingut