Madrid

L'Audiència Nacional jutjarà Otegi, Permach i Álvarez per enaltir el terrorisme en un acte del 2004

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decidit portar a la banqueta dels acusats l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi. Velasco ha decidit l'obertura de judici oral en la causa contra Otegi per enaltir el terrorisme durant un acte de la il·legalitzada formació al velòdrom donostiarra d'Anoeta, el 14 de novembre del 2004, en què presentaven el programa polític per als anys següents. Otegi estarà acompanyat per dos altres dirigents de Batasuna, Joseba Permach i Joseba Álvarez.

Actualitzat
La Fiscalia acusa els tres dirigents d'un delicte d'enaltiment del terrorisme i demana per a ells 18 mesos de presó i 12 anys d'inhabilitació. Per la seva banda, el Fòrum Ermua sol·licita cinc anys de presó per a cadascun i 20 d'inhabilitació pels delictes d'enaltiment, desobediència, reunió il·lícita i fallida de mesures cautelars.

El magistrat ha dictat aquest divendres l'obertura del judici oral contra els tres dirigents de Batasuna perquè els jutgin al jutjat central penal després de retirar del procediment l'exregidor de Sant Sebastià Iñigo Balda, que havia estat imputat en primera instància.

Anar al contingut