L'agressió va ser a prop del bar Koska d'Altsasu
L'agressió va ser a prop del bar Koska d'Altsasu
Altsasu/Alsasua

L'Audiència Nacional investigarà l'agressió contra dos guàrdies civils a Altsasu com a delicte de terrorisme

La jutge demana a la Guàrdia Civil un informe urgent sobre la "campanya d'assetjament" que els seus agents pateixen a Navarra i, en concret, a Altsasu

RedaccióActualitzat

L'agressió contra dos guàrdies civils a Altsasu s'investigarà com a delicte de terrorisme. La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela es declara competent per investigar la denúncia per aquests fets presentada pel Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite). La jutge, d'acord amb la fiscalia, ha decidir obrir diligències, entre elles demanar a la Guàrdia Civil un informe urgent sobre la "campanya d'assetjament" que els seus agents pateixen a Navarra i, en concret, a Altsasu.

La fiscalia va considerar que l'agressió als dos guàrdies civils fora de servei i a les seves parelles són "greus fets delictius contra la integritat física de membres de les forces i cossos de seguretat fets amb el propòsit d'atemorir col·lectius que no comparteixin les seves idees i generant una greu alteració per a la pau pública".

Els fets van passar la matinada del dissabte 15 d'octubre. Els dos agents, un sergent i un tinent, estaven amb les seves parelles en un bar, on van ser increpats per un grup de persones que els van reconèixer com a membres de l'institut armat. Després, al carrer, un grup d'una cinquantena de persones els va acorralar i els va colpejar. Com a conseqüència de l'agressió, un dels agents va haver de ser intervingut d'una fractura al turmell i les dues dones van haver de ser hospitalitzades.

 

ARXIVAT A:
AltsasuTerrorisme
Anar al contingut