David Madí sortint del judici a la Ciutat de la Justícia
David Madí en una imatge d'arxiu (Europa Press/David Zorrakino)

L'Audiència Nacional investiga David Madí pel cas de les Ambulàncies Egara, vinculat al 3%

L'exdirigent de CDC nega qualsevol irregularitat i diu que col·laborarà amb la justícia, en un cas que porta el mateix jutge que va investigar el 3%

L'empresari David Madí ha estat imputat després de l'escorcoll a Ambulàncies Egara la setmana passada, relacionada amb la causa del 3%.

L'Audiència Nacional investiga si l'empresa s'hauria beneficiat de contractes públics de forma irregular i si hauria servit per finançar l'antiga Convergència en l'etapa en què David Madí en va ser dirigent destacat.

Madí, que està sent investigat per una altra peça separada relacionada amb el 3%, el cas Triacom, nega qualsevol irregularitat i ha dit a TV3 que col·laborarà amb la justícia.

Els Mossos van escorcollar dijous passat durant set hores la seu de l'empresa a Terrassa. També hi va haver escorcolls a la seu de Tarragona.

L'operació, dirigida pel jutge Santiago Pedraz, de l'Audiència Nacional, el mateix que va portar el cas del 3%, investiga els administradors de l'empresa, persones de l'entorn de l'exsecretari de comunicació de Convergència Democràtica David Madí.

Pretén esbrinar si Convergència va ser beneficiària d'aquestes adjudicacions i s'investiga si David Madí va alterar la macrolicitació el 2015, en què es va escollir l'empresa per gestionar el transport sanitari de Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i Lleida.

L'any passat Madí va ser condemnat a 14 mesos de presó com a cooperador d'un delicte contra la hisenda pública i per falsedat documental per haver emès factures falses.


Egara nega cap vinculació

En un comunicat emès per l'empresa després dels escorcolls, Egara va negar cap relació amb cap partit polític ni "amb casos de presumpta corrupció política".

Asseguren que no existeix "cap vinculació de la companyia amb el polític David Madí", tot i que puntualitzen que hi va haver un contacte l'any 2012 "en el marc del relleu generacional a l'empresa, tot i que finalment no va arribar a materialitzar-se cap participació de Madí en el capital social".

Fundada el 1984 per Jaume Simon Planas (1937-2019), Ambulàncies Egara gestiona des del 2006 el transport sanitari urgent i no urgent de CatSalut, inicialment a la comarca del Vallès Occidental, i des del 2015 a Lleida, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

A més de Madí, el jutge investiga set persones més, entre ells el CEO d'Ivemon Ambulàncies Egara, Óscar Simón García.

Els altres investigats són empresaris: els germans José Ramón i Manuel Castarlenas, María José Cordovilla, Juan Albert Arqués, Fermí Ferran i Alejandro García Gascón, aquest darrer també vinculat a Ambulàncies Egara.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialAudiència Nacional
Anar al contingut