Madrid

L'Audiència Nacional gira l'esquena al llibre de la dona del jutge Bermúdez sobre l'11-M

Expectació durant la presentació del llibre "La soledad del juzgador", de la periodista Elisa Beni. El llibre, que tracta sobre el judici de l'11-M, ha despertat molta polèmica, perquè l'autora és companya sentimental del jutge Javier Gómez Bermúdez, ponent de la sentència. Tots dos han assistit junts a la presentació. No hi han anat, però, cap jutge ni fiscal de l'Audiència Nacional. De fet, alguns d'ells han mostrat el seu malestar, ja que el llibre reprodueix algunes converses. La periodista ha demanat disculpes a les víctimes a qui hagi pogut ofendre, però ha defensat la seva professió.

Actualitzat
La dona del president del tribunal de l'11-M i de la sala penal de l'Audiència Nacional, Javier Gómez Bermúdez, la periodista Elisa Beni, ha demanat aquesta nit perdó "de tot cor" a les víctimes dels atemptats que hagin pogut sentir-se ofeses pel contingut del seu llibre "La soledad del juzgador".

Durant la presentació de la publicació, que ha tingut lloc al Círculo de Bellas Artes de Madrid, Beni s'ha referit a les crítiques rebudes la setmana passada i ha especificat que l'únic que realment li ha dolgut és el que fa referència als afectats per la massacre, tenint en compte que sempre "he admirat i respectat" les víctimes, i considera que són els verdaders creditors de la pau i la llibertat.

A més, ha aclarit que no ha escrit "mai al dictat de ningú" i ha dit que tampoc ha estat així en aquest cas. Ha reiterat la seva "admiració i afecte" cap a "tots els jutges i fiscals" per la tasca que desenvolupen. "La meva intenció mai ha estat ferir-los i si això ha passat em disculpo", ha afegit .

La periodista i responsable de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha explicat que la seva intenció en escriure el relat va ser plasmar la tasca portada a terme durant el procés per "tres homes: Alfonso, Fernando i Javier", els integrants del tribunal de l'11-M. Ha indicat que tot i que en la narració posa "el focus" en la presència que li resulta més pròxima, la del seu marit, "el camí" va ser recorregut per aquestes tres persones en unió.
Anar al contingut