L'Audiència Nacional es declara competent per jutjar Trapero per l'1-O

Rebutja així que la causa passi a Catalunya, al Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ja s'ha pronunciat sobre la causa contra el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. Aquest divendres, el tribunal s'ha declarat competent per jutjar-lo per l'1 d'octubre i per les mobilitzacions del 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia.

El motiu és que entén que el delicte de rebel·lió pel qual se'l processa és competència seva, perquè afecta la forma de govern. Rebutja així que la causa passi a Catalunya, al TSJC.

També estan acusats en aquest cas l'exdirector dels Mossos d'Esquadra Pere Soler i l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig, que estan processats per sedició en referència a l'1-O i també per organització criminal, i la intendent Teresa Laplana, acusada exclusivament per sedició.

Amb aquesta decisió, la Sala ja pot portar a judici aquests acusats i emplaça les seves defenses a presentar els seus escrits de qualificació, si bé, com que no són a la presó, no és una causa prioritària davant d'altres amb pres, per la qual cosa poden trigar mesos a ser citats.

ARXIVAT A:
Rebel·lió20SReferèndum 1-OProcés català
Anar al contingut