L'Audiència Nacional confirma la multa de 200.000 euros a Òmnium per la gigaenquesta
Un voluntari fent l'enquesta a Tarragona (ACN)

L'Audiència Nacional confirma la multa de 200.000 euros a Òmnium per la gigaenquesta

Considera provat que es va vulnerar la llei de protecció de dades

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha confirmat la multa de 200.000 euros a Òmnium Cultural pel tractament de les dades personals obtingudes durant el que es va conèixer com a gigaenquesta.

La gigaenquesta es va fer l'any 2014, entre octubre i novembre, promoguda per Òmnium i l'ANC. Més de 35.000 voluntaris van entrevistar porta a porta milers de persones per saber què pensaven sobre la situació catalana i diversos aspectes relacionats.

Òmnium va ser condemnada per una denúncia de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. L'entitat hi va recórrer, però l'Audiència Nacional ha confirmat la condemna.

L'Audiència rebutja el recurs d'Òmnium i considera provat que es va vulnerar la llei de protecció de dades perquè es van tractar dades personals sensibles o especialment qualificades sense el consentiment dels titulars.

La llei preveu per aquest incompliment sancions de 300.001 fins a 600.000 euros, però l'Audiència Nacional considera proporcionada la quantitat de 200.000 imposada per l'Agència de Protecció de Dades perquè, quan van ser requerits, ANC i Òmnium van esborrar aquesta documentació i van separar a les enquestes la part relativa a les respostes i la referida a dades personals de l'enquestat i el seu consentiment.

Ara Òmnium pot presentar un recurs de cassació al Suprem.

ARXIVAT A:
Procés catalàÒmnium CulturalANC
Anar al contingut