Madrid

L'Audiència Nacional condemna Pagès a dos anys de presó i a un la resta de la cúpula de Caixa Penedès

L'Audiència Nacional rebaixa el càstig a Pagès a dos anys de presó i a un la resta de la cúpula de Caixa Penedès

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha condemnat a dos anys de presó l'exdirector general de Caixa Penedès Ricard Pagès i a un la resta de la cúpula de l'entitat en considerar que, tot i que la conducta va ser "maliciosa i insidiosa", han reparat el dany tornant els 28,6 milions d'euros que presumptament van cobrar de forma irregular. Els exdirectius no hauran d'ingressar a presó perquè, en tractar-se de penes no superiors als 2 anys i no tenir antecedents penals, en queden eximits.

El jutge que ha dictaminat sobre aquest escàndol de les pensions milionaris que es van atorgar els directius ha atenuat la condemna en contra del que havia demanat la fiscalia.

La decisió del jutge d'atenuar la condemna que havia demanat la fiscalia ha arribat aquest dijous a primera hora de la tarda després que Ricard Pagès, Santiago Abella, Joan Caellas i Manuel Troyano han reconegut els fets i han retornat les quantitats rebudes.

Precisament, la pena imposada pel jutge va en contra del criteri de la la Fiscalia Anticorrupció, que ha rebutjat l'acord proposat pels quatre exdirectius de Caixa Penedès, amb el qual volien rebaixar les seves penes, i ha mantingut la seva petició d'entre 3 i 3,5 anys de presó.

Anticorrupció no recorrerà contra la sentència que, segons ha informat la mateixa fiscalia en un comunicat, "ha estat declarada ferma a l'acte, ja que cap de les parts ha manifestat la seva intenció de recórrer-la". La sentència s'ha dictat de viva veu i condemna els exdirectius per un delicte d'administració deslleial.

El fiscal havia acusat la cúpula de la caixa d'un delicte d'administració deslleial i d'un altre d'apropiació indeguda i considerava que Pagès es va aprofitar del seu poder "omnímode" per dissenyar una estratègia a llarg termini destinada a garantir-se tant per a ell com per als seus col·laboradors més propers un "guany patrimonial desproporcionat" a costa de l'entitat.

En la primera sessió del judici, celebrada dilluns de la setmana passada a l'Audiència Nacional, els quatre exbanquers van defensar la legalitat d'aquestes retribucions, amb les quals van equiparar les seves condicions a les de la resta de treballadors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut