Madrid

L'Audiència Nacional condemna "Gadafi" a 50 anys de presó

L'Audiència Nacional ha condemnat l'etarra Juan Carlos Iglesias Chouzas, "Gadafi", a 50 anys de presó com a autor de l'assassinat a trets del policia nacional José Ansean, el 14 de gener de 1992 a Bilbao. En la sentència es considera provat que "Gadafi" va disparar tres cops al policia i, malgrat els precs de la dona de la víctima, li va disparar un quart tret que li va causar la mort. Iglesias Chouzas haurà d'indemnitzar la viuda i el fill del policia amb 120.000 euros pels danys psicològics causats.

Actualitzat

"Gadafi", el primer membre d'ETA pres a França que demana acabar la seva condemna a Espanya, acumula ja nombroses condemnes que sumen més de 500 anys de presó per la seva participació en més de vint atemptats i quinze assassinats. De tota manera, no complirà més de 30 anys d'empresonament.

Segons el relat dels fets provats, en el moment de matar Ansean, "Gadafi" integrava el "comando Biscaia" d'ETA amb Javier Martínez Izaguirre, Juan Ramón Rojo González i Kepa Urra Guridi, tots condemnats per aquests fets.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut