Madrid

L'Audiència Nacional avala la llei que retalla el sou dels controladors

L'Audiència Nacional ha rebutjat la demanda del sindicat de controladors aeris contra el decret del govern central que va modificar les condicions laborals d'aquest col·lectiu. La sentència avala la llei que rebaixa el sou dels controladors i reorganitza el seu horari de treball. Els magistrats han considerat que la llei és "necessària, idònia i proporcionada" per corregir en un termini el més breu possible una "situació calamitosa". L'Audiència Nacional afirma que el conveni col·lectiu dels controladors, que ha durat 20 anys, s'havia convertit en "un estat d'excepció permanent".

Actualitzat
L'Audiència Nacional ha desestimat la demanda del sindicat de controladors aeris USCA contra la llei del govern que abaixa el sou dels controladors aeris i els modifica l'horari de treball ja que considera que no és inconstitucional i tracta de garantir la seguretat aèria.

Els jutges de la sala social, contràriament al que defensaven els controladors, que consideraven que la llei vulnerava els drets fonamentals de llibertat sindical i negociació col·lectiva, entenen que aquests drets no són absoluts i que cal garantir la seguretat i la continuïtat del servei públic del trànsit aeri.


Anar al contingut