José Manuel Villarejo
L'excomissari José Manuel Villarejo en una imatge d'arxiu (EFE)

L'Audiència Nacional investiga la relació de Villarejo amb Repsol i Caixabank

Les dues companyies van contractar a l'empresa de Villarejo l'any 2011

RedaccióActualitzat

El jutge del cas Villarejo ha obert una peça separada per aclarir l'abast de la relació de l'excomissari amb Repsol i Caixabank. A instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, l'Audiència Nacional investigarà els serveis que les dues companyies van contractar a l'empresa de Villarejo l'any 2011. Volien tenir més informació sobre les intencions de la constructora Sacyr, que intentava prendre control de Repsol; en aquell moment, Caixabank n'era el principal accionista.

El llavors president de Sacyr, Luis del Rivero, va aconseguir el suport de la petrolera mexicana Pemex per intentar apartar de la cúpula de Repsol el seu president, Antoni Brufau, i prendre el control del consell d'administració. L'operació finalment va fracassar. En aquell moment, Caixabank tenia el 12% de Repsol, un pes que es va anar diluint fins que, el setembre del 2018, va anunciar que liquidava totalment la seva participació.

 

Del Rivero ja havia intentat sense èxit una jugada similar els anys 2004 i 2005 amb el BBVA. Aquesta operació és l'origen del cas que també investiga el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón; la cúpula del banc hauria contractat els serveis de l'excomissari Villarejo per ajudar a barrar el pas a Sacyr. Aquest març va dimitir com a president honorari del banc Francisco González, màxim responsable de l'entitat en aquella època.

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
Anar al contingut