L'Audiència dona la raó a Junqueras i ordena reobrir el cas del WhatsApp del Suprem
Oriol Junqueras demana establir un horitzó

L'Audiència dona la raó a Junqueras i ordena reobrir el cas del Whatsapp del Suprem

El líder d'ERC es va querellar per amenaces contra l'alt tribunal per un missatge en què advertia de conseqüències penals per als funcionaris si aprovaven que els presos passessin el confinament a casa

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha donat la raó a Oriol Junqueras i, segons ha pogut saber TV3, ha ordenat a la jutge de Manresa que investigui el cas del WhatsApp del Suprem en què advertia els funcionaris de les juntes de tractament de les presons de represàlies penals si aprovaven que els presos de l'1-O poguessin passar el confinament de la Covid-19 a casa.

La jutge a qui Junqueras va presentar la querella per amenaces deia que no tenia competència, però l'Audiència li diu que sí: que, primer, ha d'investigar si el missatge és cert i, segon, si és per encàrrec d'un magistrat del Suprem.

En cas afirmatiu, afegeix l'Audiència, la jutge s'hauria d'inhibir en favor de l'alt tribunal.

En la querella, que l'advocat de Junqueras va presentar a principis d'abril, s'acusava l'autor o autors dels missatges d'un delicte de coaccions i amenaces.

L'avís era "un immerescut atac a la separació de poders, a la llibertat en la presa de decisions independents i a la neutralitat dels funcionaris", i ataca els drets civils del líder d'ERC, s'assegurava a la querella.
 

 

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasProcés catalàTribunal Suprem
Anar al contingut