L'Audiència deixa en llibertat els dos acusats de provocar l'incendi d'Horta sota fiança de 6.000 euros

L'Audiència de Tarragona ha declarat llibertat sota fiança de 6.000 euros per als dos joves acusats de provocar l'incendi d'Horta de Sant Joan aquest estiu en què van morir cinc bombers. L'Audiència ha pres aquesta decisió perquè considera que no existeix risc de fuga i perquè els acusats han col·laborat en tot moment amb la policia. A partir d'ara els dos imputats hauran de comparèixer cada 15 dies davant del jutjat de Gandesa que instrueix la causa. A més, els han retirat els passaports i no podran sortir del territori espanyol. Un dels acusats ha abonat els 6.000 euros hores després de saber la decisió de l'Audiència i ja ha sortit de la presó.

Actualitzat
Els dos nois, un veí de l'Aldea, al Baix Ebre, i l'altre de Càlig, al Baix Maestrat, van ser detinguts el passat 7 de gener pels Mossos d'Esquadra després d'una investigació dirigida pel jutjat de Gandesa que va determinar que el foc havia estat provocat.

Inicialment, els joves, de 26 i 27 anys, van reconèixer haver encès una foguera el dia de l'incendi tot i la prohibició de fer foc, malgrat que van assegurar que en cap cas pretenien provocar un incendi. Més tard, però, van negar els fets i es van declarar innocents.

Els joves van ingressar a la presó el dia 9 per odre de la jutge, una decisió que els advocats van recórrer davant l'Audiència de Tarragona.

La fiscalia els imputa un delicte d'incendi forestal i cinc homicidis imprudents per la mort dels bombers del GRAF de Lleida.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut