Iñaki Urdangarin, en una imatge recent (Europa Press)

L'Audiència de Palma rebutja el tercer grau per a Iñaki Urdangarin

La Fiscalia havia recorregut la decisió del jutjat de vigilància penitenciària

Actualitzat

L'Audiència de Palma ha rebutjat el tercer grau, el de semillibertat, per a Iñaki Urdangarin. El cunyat del rei mantindrà el segon grau penitenciari, que li permet només sortir de dia a col·laborar en tasques socials.

Urdangarin compleix una condemna de 5 anys i 10 mesos per corrupció a la presó de Brieva, a Àvila, des del juny del 2018. El van condemnar per prevaricació, tràfic d'influències, frau i contra la Hisenda Pública.

El jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid li va concedir primer una flexibilització del segon grau per sortir un cap de setmana al mes i més tard va acceptar el canvi a tercer grau, però el tribunal que el va condemnar pel cas Nóos ho ha tombat. L'Audiència de Palma, que ha estimat els recursos que va presentar la Fiscalia, no hi veu motius que ho justifiquin.

Els magistrats recorden que les penes privatives de llibertat tenen com a objectiu la reinserció social del pres, però també la "prevenció general i especial" a través de la intimidació al conjunt de la societat i al delinqüent autor de delictes greus.

L'Audiència de Palma també fa notar que, fins que es van restringir les activitats per la pandèmia, el marit de la infanta Elena sortia tres cops per setmana a treballar com a voluntari i que havia tingut permisos ordinaris, de manera que no té condicions excepcionals d'aïllament, a banda del fet que és en un mòdul especial en una presó de dones, per raons de seguretat.

ARXIVAT A:
CorrupcióNóosUrdangarin
Anar al contingut