Partidaris de Vox, en un míting a Móstoles durant la campanya del 4M (EFE)

L'Audiència de Madrid avala Vox: els menors no acompanyats són "un problema evident"

Desestima el recurs de la Fiscalia a la decisió de dos jutjats que no van ordenar la retirada d'un cartell del 4M que els presentava com a delinqüents

Redacció Actualitzat
TEMA:
Vox

L'Audiència Provincial de Madrid ha avalat la campanya del partit d'extrema dreta Vox per les eleccions del 4M que atacava els menors no acompanyats com a argument electoral.

Ho ha fet amb una interlocutòria que rebutja un recurs presentat per la Fiscalia, i en el que qualifica la campanya d'"slogan electoral" que no representa "idees a prohibir".

La campanya era un cartell on s'afirmava, amb xifres falsejades, que un menor no acompanyat costa 4.700 euros públics al mes, i ho comparava amb una pensió d'una àvia de 426 euros.

El partit el va fer penjar al metro de Madrid a finals d'abril amb la imatge d'un jove encaputxat amb aspecte de delinqüent, i li van ploure les crítiques i les denúncies.


"Les nostres relacions internacionals"

Segons ha avançat el diari El País, la interlocutòria de l'Audiència de Madrid coincideix amb el discurs de Vox que aquests joves són "un evident problema social i polític":

"Amb independència de si les xifres que s'ofereixen són veraces o no, representen un evident problema social i polític, fins i tot amb conseqüències o efectes en les nostres relacions internacionals, com resulta notori."

El govern espanyol va denunciar-ho, i la Fiscalia va demanar que es retirés immediatament el cartell, però el jutjat 48 de Madrid s'hi va negar perquè no va apreciar-hi "perill".

La denúncia posterior del PSOE la va arxivar un altre jutjat, el 53, perquè no hi va veure ni delicte d'odi ni delicte electoral.

Ara l'Audiència de Madrid ha denegat el recurs posat per la Fiscalia, i ha donat la raó als jutjats per no haver ordenat la retirada immediata del cartell.

AYUSOMANIA
La candidata de Vox a presidir la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, en un míting electoral del 4M (Europa Press)


Injuriar i menysprear com a finalitat?

I ho ha fet afirmant que Vox no buscava "injuriar" ni "menysprear" els menors no acompanyats, i que la campanya és només llibertat d'expressió en període electoral:

"No hi ha marge per titllar de delictives l'emissió de certes idees, tret que la seva finalitat sigui amenaçar, injuriar o menysprear, és a dir, que encara que suposin una crítica, aquesta és legítima si s'expressa de manera que no persegueixi aquests fins il·lícits."

Per tot això la interlocutòria desestima el recurs, també perquè la campanya electoral ja s'ha acabat fa dies.

La Comunitat de Madrid quantifica en uns 300 els menors arribats a Espanya no acompanyats d'adults del total de 3.700 menors que té tutelats.

Pel que fa al partit avalat per la interlocutòria de l'Audiència, diumenge 18 de juliol el programa de TV3 "30 minuts" emetrà un reportatge titulat "Anatomia de Vox".

 

 

ARXIVAT A:
Vox Menors Comunitat de Madrid Extrema dreta Racisme
Anar al contingut