Audiència de Lleida
Audiència de Lleida
Lleida

L'Audiència de Lleida absol tres guàrdies urbans de la ciutat de l'acusació d'haver-se inventat una agressió

La fiscalia i l'acusació demanaven penes de presó per als agents com a autors d'un falsa denúncia d'agressió

Actualitzat

L'Audiència de Lleida ha absolt tres guàrdies urbans de Lleida acusats d'haver-se inventat una agressió i haver denunciat falsament els propietaris d'una gasolinera. Els fets van passar l'abril del 2010, durant una operació de control de drogues.

Els tres policies absolts són un caporal i dos agents de la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser jutjats a finals de maig. La fiscalia considerava que van redactar una denúncia falsa i que es van inventar que els propietaris d'una gasolinera, pare i fill, els havien agredit. Per aquests fets, el ministeri fiscal demanava per a ells quatre anys i mig de presó i una multa de 18.000 euros. L'acusació particular demanava fins a nou anys de presó, perquè considerava que els agents també eren autors d'un delicte de detenció il·legal.

La sentència de l'Audiència de Lleida recull que hi va haver un incident, però que les imatges de les càmeres de seguretat no són prou clares per determinar que els agents mentissin en la seva declaració. L'advocat de la defensa assegura que l'Audiència, davant del dubte de si hi va haver o no agressió, el que ha de fer sempre és absoldre els agents.

Anar al contingut