Barcelona

L'Audiència de Barcelona substitueix per una multa de 28.000 euros la pena de presó a l'amo de la casa de colònies de la riera de Merlés

El propietari de la casa de colònies prop de la riera de Merlès, on van morir dos nens l'any 2001 no haurà d'ingressar a la presó. L'Audiència de Barcelona li ha substituït la pena per una multa, ja que considera que ingressar a la presó li faria més mal que bé. La sentència destaca que l'home no havia delinquit mai, té feina estable i és una persona integrada en la vida social, econòmica i cultural de Lluçà i que, per tant, fer-lo entrar a la presó i posar-lo en contacte amb altres delinqüents li podria crear dificultats socials i cíviques. La condemna queda commutada per una multa de 28.800 euros i la sentència és ferma. Al propietari el van condemnar a dos anys i quatre mesos de presó per la mort dels dos nens.

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha substituït per una multa de 28.800 euros la pena de dos anys i quatre mesos de presó imposats al propietari de la casa de colònies que va organitzar el 2001 les fatals colònies i que va ser condemnat per homicidi imprudent. La secció cinquena de l'Audiència ho ha dictat després d'estimar el recurs d'apel·lació que va presentar l'advocat de Joan Carles Solé, el propietari de la casa de colònies Can Curtius, contra una resolució anterior del jutjat penal número 1 de Manresa, que rebutjava la seva petició que es commutés la pena de presó.

L'accident a la riera de Merlés es va produir el 28 de maig del 2001, quan els nens Cristian Rodríguez i Alba Muñoz, de 9 i 10 anys respectivament, van morir ofegats mentre travessaven nedant la riera de Merlés lligats a una corda a la zona de les Gorgues de l'Heura, al terme de Lluçà.

L'Audiència considera que Solé ha fet un esforç de reparació del dany produït a l'haver-se fet càrrec la seva asseguradora del pagament d'una indemnització i rebutja els arguments amb els quals el mateix jutjat penal de Manresa va denegar el 2005 el recurs presentat per l'advocat. La sala destaca que el propietari de la casa de colònies és una persona amb "una conducta irreprotxable" i "una actitud cívica digna de la millor menció", que no té antecedents penals i que està perfectament integrat a la societat.

"Per tant, el seu ingrés a la presó podria aparellar molts més inconvenients que avantatges, ja que també l'obligat contacte amb altres delinqüents, que imposa la presó, podria provocar-li dificultats socials i cíviques amb vista al futur i que ara no té", conclou la sentència.

El jutjat de Manresa va condemnar també a dos anys de presó per aquest cas Joaquim Segura, professor de gimnàstica del col·legi de Badalona, on anaven els nens, en imputar-li també dos delictes d'homicidi per imprudència.

Anar al contingut