Barcelona

L'Audiència de Barcelona ratifica la condemna de 8 anys d'internament per als tres adolescents que van matar Ronny Tapias

Per als tres adolescents que van apunyalar mortalment l'estudiant colombià Ronny Tapias a les portes d'un institut de Barcelona l'any 2003, l'Audiència de Barcelona ha ratificat la condemna de vuit anys d'internament en règim tancat i quatre més de llibertat vigilada. El tribunal desestima així els recursos d'apel·lació que havien presentat les defenses dels tres joves processats contra la sentència de la jutge de menors de Barcelona que es va encarregar del cas. La magistrada ha condemnat els acusats per un delicte d'assassinat i una falta per lesions perquè també van agredir un jove brasiler que acompanyava Ronny Tapias.

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha desestimat els recursos d'apel·lació que havien presentat les defenses dels tres joves contra la sentència que la jutge de menors va dictar el 2004. Així, el tribunal els ha condemnat a vuit anys d'internament en règim tancat i quatre més de llibertat vigilada. La magistrada ha condemnat els tres nois sud-americans, que en el moment dels fets tenien entre 16 i 17 anys, per un delicte d'assassinat i una falta per lesions perquè també van agredir un jove brasiler que acompanyava Ronny Tapias.

Segons fonts judicials, la defensa d'un dels processats ha presentat un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem perquè manté que el dia de l'assassinat no es trobava a l'institut Sant Josep de Calassanç de Barcelona, sinó que era a Sabadell. Els altres dos processats han presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional.

Anar al contingut