Éric Abidal, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Éric Abidal, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Barcelona

L'Audiència de Barcelona ordena reobrir el cas del trasplantament de fetge a Abidal

El jutge tornarà a investigar la presumpta compra il·legal d'un fetge per part de l'expresident del Barça Sandro Rosell

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir la investigació per suposades irregularitats en el trasplantament de fetge, el 2012, a l'exjugador i actual secretari tècnic del Futbol Club Barcelona, Éric Abidal. Així ho afirma un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Jutjat d'Instrucció número 28 de Barcelona tornarà a obrir diligències per la presumpta compra il·legal d'un fetge per part de l'expresident del Barça Sandro Rosell, que fa prop de dos anys que està en presó preventiva, acusat de blanquejar 20 milions d'euros.

L'Audiència estima el recurs presentat per la Fiscalia i per l'Advocacia de l'Estat contra l'arxivament dictat pel jutjat i, en conseqüència, acorda la reobertura per practicar les diligències sol·licitades pel ministeri fiscal, com, per exemple, que declari el donant com a testimoni. El tribunal diu que "hi ha nous indicis en contra dels investigats".

El jutjat va ordenar el sobreseïment de la causa l'octubre de l'any passat per considerar que faltaven "bastants indicis" i que els arguments esgrimits per reobrir-lo "eren, en tot cas, meres conjectures i sospites".

 

Éric Abidal i el seu cosí Gerard, en la imatge facilitada per l'exjugador blaugrana (@EAbidalOfficial)


Aquest cas el va destapar fa mig any El Confidencial quan va publicar unes converses telefòniques interceptades de Sandro Rosell que revelarien "la compra d'un fetge il·legal" per a l'exjugador barcelonista.

Abidal va difondre llavors una imatge en què se'ls veu a ell i al seu cosí Gerard quan es va fer el trasplantament de fetge, amb la intenció de demostrar que les sospites aixecades sobre el seu trasplantament eren infundades.

Ara, però, l'Audiència de Barcelona ha decidit reobrir l'afer per aclarir si hi va haver irregularitats.

 

ARXIVAT A:
JudicialSandro Rosell
Anar al contingut