Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Barcelona

L'Audiència de Barcelona ordena l'ingrés a presó dels 4 mossos condemnats per tortures

Els mossos condemnats per tortures i lesions a un home a qui van detenir per error ingressaran a presó. Així ho ha resolt l'Audiència de Barcelona, que rebutja la petició que van fer de suspendre l'execució de la pena mentre es resol la seva segona sol·licitud d'indult.

RedaccióActualitzat
Els quatre mossos condemnats per tortures i lesions a un home a qui van detenir per error ingressaran a presó. Així ho ha resolt l'Audiència de Barcelona, que rebutja la petició que van fer de suspendre l'execució de la pena mentre es resol la seva segona sol·licitud d'indult. Els quatre mossos condemnats ja en van aconseguir un del Consell de Ministres, que els va rebaixar la condemna a 2 anys de reclusió, però ara n'han tramitat un altre i volen que s'ajorni el seu ingrés a presó fins que estigui resolt.

La decisió dels magistrats, però, no és ferma i la defensa dels mossos encara pot presentar un recurs de súplica a la mateixa sala.

El cas es remunta a l'any 2006 quan els mossos van detenir per error Lucien Paduraru, un ciutadà romanès que els va denunciar per detenció il·legal i tortures. El cas va arribar a judici i l'Audiència de Barcelona va condemnar els mossos i, més tard, ho va confirmar el Tribunal Suprem. Jordi Perisse, Joan Salva i Manuel Farré van ser condemnats a quatre anys i nou mesos de presó; Fernando Cea, a dos anys i tres mesos, i García Avilés, a sis mesos.

Va ser aleshores quan les defenses van sol·licitar l'indult dels condemnats al govern espanyol. El 17 de febrer del 2012, el Consell de Ministres concedia indults parcials als quatre condemnats que superaven els dos anys de presó, el llindar per no anar a presó si no es té antecedents.

L'Audiència de Barcelona considera ara que els mossos han de complir la pena per "raons de prevenció general i especial, de perillositat criminal, de repulsa i alarma social", i adverteix que "cal tenir en compte la condició dels penats, que tenen per mandat constitucional protegir els ciutadans". Els magistrats, a més, conclouen que aquests mossos "han trencat de forma literal, directa i sense pal·liatius els principis inspiradors i d'actuació del cos policial".
Anar al contingut