L'Audiència de Barcelona ordena investigar Adif per l'accident mortal de Vacarisses
El tren va descarrilar el 20 de novembre del 2018 a Vacarisses (ACN/Norma Vidal)

L'Audiència de Barcelona ordena investigar Adif pel descarrilament mortal a Vacarisses

El cas torna al jutjat de Terrassa perquè investigui si Adif va descuidar el manteniment de la infraestructura

L'Audiència de Barcelona ha reobert la causa per l'accident de tren de Vacarisses del novembre del 2018, en què va morir una persona i hi va haver diversos ferits en un comboi de Rodalies.

El tribunal parla de possibles "dèficits" en el manteniment i creu que es podria acusar "els encarregats d'inspeccionar, informar i executar les mesures correctores" a les vies:

"El dèficit en els sistemes de control impossibilita detectar un defecte greu de l'estructura, que acaba per col·lapsar i esfondrar-se sobre la via i que va acabar provocant el descarrilament".

Per això demana que s'investigui els responsables d'ADIF en el moment de l'accident i demana "l'organigrama complet" de l'ens gestor ferroviari. 

 

L'Audiència de Barcelona ordena investigar Adif per l'accident mortal de Vacarisses
Flors al lloc de l'accident, en una imatge del novembre del 2019 (ACN/Gemma Aleman)

 

L'Audiència ha estimat els recursos presentats per diversos ferits en l'accident, així com el de la família de l'única víctima mortal del descarrilament. En els recursos es demanava continuar investigant els fets per les "evidències" de manca de manteniment a la línia R4 de Rodalies

Ara, la causa torna al jutjat de Terrassa -que, en un primer moment, va arxivar-lo perquè va considerar que Adif no tenia cap responsabilitat en l'accident- perquè obri noves diligències. 

El tribunal descarta que l'accident constitueixi un delicte d'imprudència greu i coincideix amb la jutge instructora que ja s'han determinat les causes de l'accident mortal, provocat per l'ensorrament d'un mur de maçoneria per l'acumulació d'aigua al terreny a causa de les pluges torrencials dels dies previs.

 

El manteniment del tren era correcte

L'Audiència ha resolt que "no s'aprecia cap imprudència" en el manteniment del tren i ha desestimat la petició de la família de la víctima mortal d'indagar mancances en aquest aspecte.

L'home va sortir disparat a l'exterior i va impactar contra una estructura de formigó després que les portes del vagó es van començar a obrir i tancar repetidament per causes que es desconeixen. 

ARXIVAT A:
RenfeJudicialMobilitat
Anar al contingut