Barcelona

L'Audiència de Barcelona obliga uns propietaris que feien mòbing als inquilins a rehabilitar la finca

La justícia obliga uns propietaris que feien mòbing a uns llogaters de renda antiga per obligar-los a marxar a mantenir-los als habitatges i a rehabilitar els pisos. L'Audiència de Barcelona dóna la raó a quatre famílies del carrer Vallespir, número 25, al barri de Sants de Barcelona, a qui un jutjat de primera instància obligava a abandonar casa seva. Segons recull la sentència que avança Catalunya Informació, l'alt tribunal obliga els propietaris a fer-se càrrec de la reparació de la finca.

RedaccióActualitzat
Fa més de sis anys que va començar aquest litigi que enfronta les quatre famílies que queden a la finca, que paguen una renda antiga d'entre 300 i 400 euros, amb els propietaris.

Els veïns, tots més grans de 65 anys, van denunciar que els propietaris els feien mòbing per obligar-los a marxar i poder rehabilitar els habitatges per treure'n més profit.

L'Audiència de Barcelona considera que la finca no està en estat ruïnós, com valorava el jutjat de primera instància, i insta els propietaris a fer-se càrrec de les obres de reparació de la façana i els espais comuns, valorades en uns 198.000 euros.

La primera sentència, a més de reconèixer el dret dels propietaris a extingir els contractes, determinava una indemnització de 8.000 euros per a cada família per deixar casa seva.



Anar al contingut