Barcelona

L'Audiència de Barcelona jutjarà al novembre l'exconseller de Treball Ignasi Farreres pel "cas treball"

L'exconseller de Treball Ignasi Farreres d'Unió Democràtica, seurà al banc dels acusats, al novembre, pel "cas treball". El fiscal l'acusa de prevaricació, falsedat i malversació, i demana per ell cinc anys i mig de presó. Farreres és un dels tres encausats del Departament de Treball acusats de pagar més de 46.000 euros per informes sense contingut real.

Actualitzat
L'Audiència de Barcelona jutjarà entre l'11 i el 13 de novembre l'exconseller de Treball Ignasi Farreres, d'Unió Democràtica, imputat en el denominat "cas treball" pel presumpte desviament de fons del departament a través d'estudis fraudulents el 1994 i el 1995, quan CiU governava la Generalitat.

Segons han explicat fonts judicials, la secció desena també jutjarà l'exsecretari general de la Conselleria de Treball Josep Maria Servitje, així com Víctor Manuel Lorenzo Acuña, excunyat del diputat de UDC Josep Sánchez Llibre i propietari de les empreses Gestumer i Socesca.

La fiscalia sol·licita cinc anys i mig de presó i 15 anys d'inhabilitació especial de treball i càrrec públic per Farreres i Servitje pels presumptes delictes de prevaricació, falsedat en document oficial i malversació de fons públics. El ministeri fiscal demana tres anys i mig de presó per Acuña per haver col·laborat en la comissió dels delictes.

La part acusatòria soté que Farreres i Servitje van autoritzar entre 1994 i 1995, quan eren els màxims responsables de la conselleria de Treball, vuit informes sobre dret laboral a les empreses Socesa i Gestumer, per un valor total de 46.157,73 euros, que van resultar ser còpies de publicacions d'anys anteriors.

En l'escrit d'acusació, la fiscalia sosté que l'exconseller i l'exsecretari general de la conselleria de Treball, aprofitant els càrrecs i funcions que exercien, es van "concentrar" el 1994 amb el també acusat Acuña per "aconseguir la distracció de diner públic del pressupost de la conselleria de Treball", efectiu que es va abonar a Gestumer i Socesa.

El fiscal, Fernando Rodríguez Rey, afirma que el diner finalment "va redundar en benefici personal dels acusats" i, tot i que reconeix que l'últim destí dels fons "es desconeix", recorda que els tres acusats els unia "la militància comuna en el partit polític Unió Democràtica de Catalunya, on els tres eren actius militants".
Anar al contingut