José Ortega Cano, extorero.
Ortega Cano, a la sala de l'Audiència de Sevilla, poc abans que comencés el judici. (Foto: EFE)
Sevilla

L'Audiència confirma la condemna a Ortega Cano i afegeix un delicte per conduir ebri

L'Audiència ha confirmat la condemna de dos anys i mig de presó per a l'extorero i afegeix un delicte contra la seguretat vial per anar begut als d'homicidi imprudent i conducció temerària.

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Sevilla ha confirmat la condemna de dos anys i mig de presó per a l'extorero José Ortega Cano per l'accident de trànsit en què es va veure implicat el 2011 i en què va morir un home. La sentència ja és ferma i, per tant, Ortega Cano haurà d'ingressar a presó.

La sentència afegeix també un delicte contra la seguretat viària per conduir ebri i li retira el carnet de conduir durant tres anys i mig.  

A diferència del que va dictar el Jutjat del Penal, que el va absoldre del delicte de conduir sota els efectes de l'alcohol en considerar que es va trencar la cadena de custòdia en la sang extreta a l'extorero i que va analitza l'Institut Nacional de Toxicologia, el jutjat penal ha afegit als delictes d'homicidi per imprudència greu i de conducció temerària un altre delicte contra la seguretat vial per anar begut. Segons les anàlisis, l'extorero tenia 1,26 grams d'alcohol per litre en la sang, quan el límit permès és de 0,5.

L'accident va passar al maig del 2011 en una carretera de Sevilla i segons l'atestat policial l'excés de velocitat del cotxe de l'extorero hauria provocat la topada frontal contra el vehicle que circulava en direcció contrària. El conductor de l'altre vehicle, de 48 anys, va morir a l'acte mentre que Ortega Cano va resultar ferit greu.

Anar al contingut