Un cambrer pren nota en una de les taules de la terrassa situada al passeig marítim de Platja d'Aro
A Catalunya ha pujat un 2,8% respecte al juliol (ACN/Aleix Freixes)

L'atur torna a pujar per segon mes consecutiu a Catalunya, impulsat pel final de l'estiu

El sector serveis, la indústria i la construcció, els que més atur han generat

Redacció/AgènciesActualitzat

L'atur torna a pujar a Catalunya en un mes d'agost que s'acaba amb més de 9.500 persones més apuntades a les llistes, un 2,8% més que al juliol.

És el segon mes consecutiu amb un augment en el nombre de parats, després que al juliol se n'hi van afegir un 0,98% més que al juny.

El nombre total de persones apuntades a les llistes de l'atur a Catalunya és de 350.945.

De fet, Catalunya és la segona comunitat, després d'Andalusia, on més puja el nombre de parats aquest agost, i l'increment percentual és el doble del conjunt d'Espanya, que suma 40.000 persones més inscrites a les llistes de l'atur.

Les dones representen el 58% de les persones parades registrades a les oficines públiques d'ocupació de Catalunya a l'agost, i els homes, el 42%.

El sector serveis és el que més ha liderat la pujada de l'atur, seguit per la indústria i la construcció. En canvi, l'atur ha baixat a l'agost a l'agricultura.

Malgrat el repunt de parats a l'agost, un mes en què acostuma a augmentar aquesta xifra pel final de molts contractes vinculats a la temporada d'estiu, Catalunya ha vist reduir-se un 10,27% el nombre de parats en relació amb l'agost del 2021, una xifra inferior a la reducció de l'atur al conjunt d'Espanya respecte a l'agost de l'any passat, que va ser del 12,3%.

La contractació també ha baixat aquest agost, en què s'han registrat poc més de 200.000 contractes nous, un 26,4% menys. La majoria d'aquests contractes (un 59%) han estat temporals.

La contractació ha baixat a l'agost a Catalunya i la majoria de contractes que s'han fet són temporals (ACN / Marià Alenyà / Ethan López)


La barrera dels 3 milions de parats

El final de l'estiu fa que el nombre de parats a Espanya es torni a situar per sobre dels 2,9 milions.

Tot i que el nombre de persones a l'atur es manté per sota dels 3 milions a tot Espanya, amb aquest augment del mes d'agost queda a tocar de trencar de nou aquesta barrera.

Segons les dades publicades del Ministeri de Treball i Economia Social, es tracta d'un increment més suau que en els anys previs a la pandèmia.

En comparació amb les dades d'agost del 2021, l'atur s'ha reduït en 409.675 persones, un 12,29%.

Segons el comunicat de Treball, es tracta de la xifra de parats més baixa en un mes d'agost des del 2008.

On més ha crescut l'atur és a Andalusia (amb 9.955 persones més apuntades a les llistes), Catalunya, el País Valencià i Madrid, i on menys, a les Canàries, Navarra, l'Aragó i La Rioja.

Pel que fa a la Unió Europea, l'atur ha caigut una dècima tant a l'eurozona com al conjunt de la UE, en aquest cas al juliol, i s'ha situat en el 6% a tota la Unió Europea i en el 6,6% a la zona euro, segons dades d'Eurostat fetes públiques aquest divendres.

 

ARXIVAT A:
Atur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut