Dades de l'atur del mes d'abril
Dades de l'atur del mes d'abril
Madrid

L'atur registrat baixa en 20.266 persones a Catalunya a l'abril

L'atur baixa en 129.281 persones en el conjunt de l'Estat

RedaccióActualitzat

El registre de parats es va reduir més que mai durant el mes d'abril i el registre de contractes i afiliats a la Seguretat Social també va augmentar més que mai. Els dos factors que hi han ajudat: la Setmana Santa i una certa recuperació econòmica. Segons les dades de les oficines d'ocupació a Catalunya, 20.266 persones van sortir de les llistes de parats i deixa en 425.751 les persones que compten com a parades en el registre.

En el conjunt d' Espanya la reducció de les llistes d'atur ha estat de 129.281 persones i l'atur registrat és de 3.573.036 persones.

On més s'ha reduït l'atur és en el sector serveis, però a zones com Andalusia o a Castella l'inici de la temporada d'alguns productes ha fet baixar l'atur a l'agricultura.

Montoro: "Anem pel camí correcte"

Des del govern espanyol, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat que aquestes dades d'abril demostren que les polítiques de l'executiu van "pel camí correcte". Durant la seva intervenció en el segon dia del debat de pressupostos al Congrés, Montoro ha remarcat que "mai abans" havia caigut tant l'atur en un mes d'abril com aquest any.

El ministre també ha subratllat que el descens de l'atur s'està registrant "a tot Espanya" perquè "les polítiques estan orientades a fer que tots i cadascun dels territoris" creïn llocs de treball. Cristóbal Montoro ha refermat que l'objectiu del govern és arribar als 20,5 milions d'empleats el 2020 i ha assenyalat que el creixement econòmic previst "es quedarà curt" amb el ritme actual d'augment de l'afiliació.

Anar al contingut