Madrid

L'atur es manté com la principal preocupació dels espanyols, segons el CIS

L'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del setembre indica que la principal preocupació dels espanyols continua sent l'atur. De fet, la inquietud per la desocupació ha crescut tres dècimes en relació amb el juliol i se situa en un 78,4%. La segona principal preocupació és la situació econòmica espanyola en general, que apareix en el 48,2% de les respostes dels enquestats, i que ha baixat tres punts respecte al juliol. El tercer problema que amoïna més els ciutadans torna a ser la classe política i els partits, amb el 19,8% de mencions, i que també baixa en relació amb el sondeig anterior, quan va arribar a un 21,9%.

Actualitzat
L'atur continua sent la principal preocupació dels ciutadans, segons l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques corresponent al setembre. La segona preocupació són les qüestions de caire econòmic i la tercera, la classe política.

En comparació amb l'últim baròmetre, la preocupació per l'atur puja lleugerament. Ara hi ha un 78,4% dels ciutadans que troben que la falta de feina és el principal maldecap, mentre que al juliol això ho pensaven el 77,8%.

En segon lloc, el 48,2% dels enquestats diuen que els problemes econòmics són una preocupació important i en tercer lloc se situen els partits polítics, vistos com un problema pel 19,8% dels enquestats. D'un rànquing de 30 preocupacions, l'Estatut de Catalunya és la cinquena preocupació per la cua.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut