Madrid

L'atur baixa en 5.500 persones al juliol a Catalunya en el quart mes consecutiu de descensos

Les llistes de parats s'han retallat en 5.500 persones al juliol a Catalunya, segons les dades del Ministeri de Treball, en el quart mes consecutiu de descensos. La desocupació s'ha reduït sobretot al sector serveis i bàsicament a Girona i Tarragona. Al conjunt de l'estat espanyol, la desocupació ha baixat en 42.000 persones.

Actualitzat
El Ministeri de Treball ha publicat aquest matí noves dades sobre l'atur. I no són precisament dolentes. És el quart mes consecutiu que la desocupació baixa a Catalunya. Al juliol hi ha 5.500 aturats menys. Per tant, l'atur total en territori català és de 571.000 persones.

La desocupació s'ha reduït a tots els sectors, sobretot als serveis, coincidint amb la temporada turística, i bàsicament a les demarcacions de Girona i Tarragona. També ha baixat de manera destacada aen la indústria.

42.000 aturats menys a tot Espanya

Al conjunt de l'estat espanyol, les llistes de desocupats s'han retallat en 42.000 persones i, per tant, hi ha registrats una mica més de 4 milions d'aturats.

Pel que fa als contractes, al juliol se n'han fet a Catalunya 220.000, que són 24.000 més que al juny. El 90% són temporals. Els primers 7 mesos de l'any s'han firmat prop d'1,3 milions de contractes, només un 12% són indefinits.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut