Ginebra

L'atur al món superarà els 200 milions de persones el 2014

L'Organització Internacional del Treball alerta que el procés migratori s'ha invertit i que ara treballadors qualificats d'economies avançades busquen feina en països en vies de desenvolupament

RedaccióActualitzat

L'Organització Internacional del Treball (OIT) ha alertat en el seu últim informe que l'atur creixerà en 3,2 milions de persones aquest 2014 a tot el món, segons les seves previsions. Això voldrà dir que a finals d'any se superarà la xifra dels 200 milions de parats.

L'informe "El treball en el món 2014" diu que el 2013 hi havia "poc menys de 200 milions de persones a l'atur al món, i que aquest any n'hi haurà 203 milions. Tot i això, preveu que l'augment de l'atur sigui menor que en anys anteriors a escala mundial.

Emigració del nord al sud

L'organisme ha detectat que el procés migratori s'ha invertit, i ara es produeix de països del nord cap al sud, contràriament al que passava fins ara, de treballadors qualificats d'economies avançades que busquen feina en països en vies de desenvolupament, perquè als seus llocs d'origen no en troben a causa de la crisi.

De fet, durant els pròxims cinc anys, el 90% dels llocs de treball es crearan en països emergents i en desenvolupament, cosa que l'OIT considera positiva perquè aquestes economies necessitaran crear 200 milions de nous llocs de treball - dels 213 que es necessitaran a tot el món- "per fer front a una població en edat de treballar cada cop més nombrosa".

Més treballadors pobres

L'OIT alerta sobre la precarietat dels llocs de treball i destaca que l'ocupació de qualitat és bàsica per generar creixement econòmic sostenible. En aquest sentit, destaca que la meitat de llocs de treball arreu del món són precaris i generen treballadors pobres.

A més, avisa que la proporció entre llocs de treball estables i llocs vulnerables continuarà els pròxims anys.

Anar al contingut