Moment del vídeo en què Latifa denuncia des del bany que està segrestada pel seu pare

Latifa, filla de l'emir de Dubai, denuncia que el seu pare la té segrestada

La princesa ho diu en un missatge fet amb un telèfon mòbil des d'un dels banys de la mansió on estaria retinguda

RedaccióActualitzat

La princesa Latifa al-Maktoum, una de les filles de l'emir de Dubai, ha denunciat en uns vídeos difosos per la cadena britànica BBC que està retinguda com a ostatge en una vil·la després d'haver intentat fugir del país, i afegeix que tem per la seva vida.

"Estic gravant aquest vídeo des d'un bany, perquè és l'única habitació amb una porta que puc bloquejar", assegura. "Soc una ostatge i aquesta vil·la s'ha convertit en una presó", explica. Dona detalls com que "totes les finestres estan tancades amb reixes, no puc obrir-ne cap".

Latifa relata que "tots els dies estic preocupada per la meva seguretat i la meva vida. No sé si sobreviuré aquesta situació." Diu que cinc policies vigilen la mansió des de l'exterior, i que altres són a l'interior.

La filla de Mohammed bin Rashid al-Maktoum, emir de Dubai i vicepresident i primer ministre dels Emirats Àrabs, ha gravat aquests missatges "durant mesos" en secret, però, segons alerta la BBC, les comunicacions "s'han aturat".

Alguns amics reclamen a les Nacions Unides que prengui mesures.


Diferents intents de fugida

Latifa, de 35 anys, va intentar fugir de Dubai per primera vegada quan tenia 16 anys, però va començar a planejar el seu intent més seriós de fugida ara fa 10 anys, després de mantenir contacte amb l'empresari francès Hervé Jaubert.

Fa tres anys, la princesa va pujar en una llanxa inflable amb Tiina Jauhiainen, que havia estat la seva instructora d'arts marcials, i van navegar fins a aigües internacionals, on les esperava un iot amb bandera dels Estats Units.

Vuit dies més tard, el vaixell va ser assaltat per comandaments que van fer tornar les dones a Dubai i, des d'aleshores, no s'havia sabut res més de la princesa.

 

 


Altres denúncies contra l'emir

El 2019, les tensions entre la família de l'emir van arribar als tribunals britànics quan la princesa Haya Bint al-Hussein de Jordània, sisena esposa del milionari mandatari, va demanar protecció per a ella i els seus dos fills.

En aquest procés, el Tribunal Superior d'Anglaterra va considerar provat que l'emir havia ordenat i orquestrat el retorn obligat de la seva filla Latifa a Dubai.

El jutge també va destacar que l'any 2000 va ordenar el "segrest" de la seva filla Shamsa per portar-la del Regne Unit a Dubai.

Segons els mitjans britànics, el mandatari, de 71 anys, ha estat casat amb sis dones i ha tingut almenys 30 fills.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut