Primera Divisió

L'Athletic guanya el derbi basc i l'Atlètic de Madrid perd al camp del Numància

L'Athletic continua somiant en Europa després d'imposar-se en el derbi basc (3-0) en un partit amb poca història, amb gols d'Ezquerro a la primera meitat, i de Fran Yeste i Tiko després del descans. Mentre que l'Atlètic de Madrid ha vist com les seves aspiracions europees quedaven frenades després de perdre al camp del Numància (1-0), amb un gol en els últims minuts de Toché, un jove davanter que juga en el Numància en qualitat de cedit per l'Atlètic.

Tot i que la Reial Societat arribava a San Mamés amb una tendència lleugerament a l'alça, no n'hi ha hagut prou per guanyar el partit davant l'etern rival, un Athletic que ha tret profit de la seva vocació més ofensiva. El marcador l'ha obert Santi Ezquerro passada la mitja hora de joc (min. 36), en un xut creuat que Asier Riesgo no ha sabut rebutjar. El gol ha estat un premi a la millor actitud dels locals, que ja havien disposat de dues ocasions clares de gol amb l'empat a zero. Tampoc amb el marcador en contra, la Reial ha sabut inquietar la defensa local, i Yeste ha marcat el gol de la sentència en el minut 75 amb un gran llançament de falta. I ja en temps de descompte, Tiko s'ha internat en la defensa rival i ha establert el 3-0 definitiu des de la frontal. En definitiva, el derbi basc ha tingut un clar dominador, l'Athletic. El Numància continua sent cuer destacat de la Lliga espanyola de Primera, però encara no ha abaixat els braços. En un partit força ensopit, l'equip sorià ha superat per la mínima (1-0) l'Atlètic de Madrid, que d'aquesta manera fa un pas enrere en les seves aspiracions de jugar competicions europees la temporada que ve. L'autor de l'únic gol del partit, que ha arribat en el minut 87, ha estat Toché, que, irònicament, juga al Numància com a cedit per l'Atlètic de Madrid.