El presumpte assaltant de Manhattan (Reuters)
El presumpte assaltant de Manhattan (Reuters)
Nova York

L'atacant de Manhattan diu que no es penedeix de res i Trump demana la pena de mort

L'autor de l'atropellament múltiple a Nova York presumeix que va actuar en nom d'Estat Islàmic i l'FBI assegura que va començar a planificar l'acció ara fa un any

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha demanat la pena de mort per a Sayfullo Saipov, l'uzbek de 29 anys que, presumptament, aquest dimarts va matar vuit persones i en va ferir dotze en un atropellament múltiple a Nova York. El president nord-americà ha dit al seu compte de Twitter que Saipov estava content quan va demanar penjar la bandera d'Estat Islàmic a l'habitació de l'hospital on està ingressat i que calia aplicar-li la condemna de mort.

 

 

L'atacant va resultar ferit per un tret de la Policia després de l'atropellament múltiple. Quan el van interrogar per primer cop, va demanar que es col·loqués a la seva habitació una bandera del grup terrorista i no va mostrar cap penediment per l'atemptat.

L'estat de Nova York no recull la pena capital en el seu sistema penal, que té la cadena perpètua com a màxima pena. Però Saipov podria rebre una condemna a mort en un judici federal per terrorisme. 

L'FBI creu que el jove uzbek va començar a preparar l'atac ara fa un any i va llogar la furgoneta uns dies abans per familiaritzar-s'hi. El detingut està acusat de donar suport a un grup terrorista. Això li pot comportar la cadena perpètua. Per al fiscal, Joon H. Kim, és un home consumit per l'odi.

 

 

Saipov vivia en un barri d'Ohio amb la seva dona, també de l'Uzbekistan. Els veïns encara estan en estat de xoc i des de la mesquita se'n desvinculen totalment. "Una persona que fa una cosa així és que està malament del cap", afirma un dels veïns, que hi ha afegit: "És com l'atac de Las Vegas, en què es qüestiona la salut mental de l'autor."

Trump vol aprofitar l'atemptat per endurir la legislació d'immigració.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut